Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δικαιώθηκε 46χρονη στρατιωτικός που είχε δηλώσει λεσβία

Την είχαν διώξει απο το στρατό επειδή είχε αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλη.

Μία πρώην νοσοκόμα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία είχε αποπεμφθεί από το στρατό αφότου αποκάλυψε ότι είναι λεσβία, αποκαταστάθηκε με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών η οποία εκπροσωπεί τη σμηναγό Μάργκαρετ Γουίτ στην αμφισβήτηση της απόλυσής της, έχει πει πως αν επιστρέψει στην υπηρεσία, θα είναι το πρώτο πρόσωπο που νόμιμα υπηρετεί ανοικτά στο στρατό των ΗΠΑ ως ομοφυλόφιλη.

    “Θα πρέπει να αποκατασταθεί το νωρίτερο δυνατό”, είπε ο επαρχιακός δικαστής Ρόναλντ Λέιτον, μιλώντας από την έδρα του γεμάτου κόσμο δικαστηρίου στην Τακόμα της Ουάσινγκτον.

Οι υποστηρικτές της Γουίτ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κάποιοι σκούπισαν δάκρυα χαράς από τις άκρες των ματιών τους.

Η Γουίτ, 46 ετών, αντέδρασε στα νέα στην αρχή στωικά και στη συνέχεια αχηματίζοντας ένα μεγάλο χαμόγελο.

Επί δύο εβδομάδες οι δικηγόροι της Ενωσης παρουσίαζαν σειρά μαρτύρων που εργάστηκαν μαζί με την Γουίτ και οι οποίοι μίλησαν για την εξαιρετική επίδοσή της στην υπηρεσία.

Οι δικηγόροι της αεροπορίας αντιπαρέθεσαν πως οι στρατιωτικοί κανονισμοί, περιλαμβανομένης της πολιτικής που απαιτεί από τους ομοφυλόφιλους μέλη της υπηρεσίας να κρατούν ιδιωτική την ομοφυλοφιλία τους, θα πρέπει να γίνονται ομοιόμορφα σεβαστοί έτσι ώστε να διατηρηθεί το ηθικό και η τάξη απ΄άκρου εις άκρον στις ένοπλες δυνάμεις.

 Πριν από μερικές εβδομάδες ένας άλλος ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια είχε αποφανθεί πως ο νόμος “Μην ρωτάς, μην λες” είναι μια αντισυνταγματική καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου και της οφειλόμενης διαδικασίας σεβασμού δικαιωμάτων γκέι και λεσβιών που υπηρετούν στο στρατό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε