Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διώξεις Βρετανών βουλευτών για το οικονομικό σκάνδαλο

Διώξεις Βρετανών βουλευτών για το οικονομικό σκάνδαλο
Ιδιοκτησία του βρετανικού Κοινοβουλίου η ομπρέλα. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2010 | 16:22
Πρώτη δημοσίευση: 05.02.2010 | 16:10

Τρεις βουλευτές και ένας λόρδος θα διωχθούν ποινικά για το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι φορολογούμενοι πλήρωναν για προσωπικά έξοδα βουλευτών.   

Η εισαγγελία στην Βρετανία ανακοίνωσε ότι  τρεις βουλευτές,μέλη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, και ο λόρδος Χάνινγκφιλντ του Συντηρητικού Κόμματος,θα διωχθούν επειδή ζήτησαν να τους επιστραφούν δαπάνες που δεν δικαιούνταν.

"Στις τέσσερις αυτές περιπτώσεις,καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις και ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των ενεχομένων προσώπων" είπε ο γενικός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ.

Ο βουλευτής Ελιοτ Μόρλεϊ κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε 18.000 ευρώ για την αποπληρωμή ενός στεγαστικού δανείου, το οποίο είχε ήδη αποπληρώσει.  Ο συνάδελφός του Ντέϊβιντ Τσέιτορ κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε πάνω από 15.000 ευρώ για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο, του οποίου ήταν όμως ο ιδιοκτήτης.  Ο τρίτος βουλευτής,ο Τζιμ Ντιβάϊν χρησιμοποίησε πλαστά τιμολόγια για να διεκδικήσει επιστροφές πολλών χιλιάδων στερλινών για καθαρισμούς και αγορές χαρτικών.

Σε βάρος του λόρδου Χάνινγκφιλντ θα απαγγελθούν έξι κατηγορίες επειδή αξίωσε επιστροφές χρημάτων "τις οποίες δεν δικαιούνταν" όπως εξήγησε ο Στάρμερ. 

Οι διώξεις φαίνεται ότι θα έχουν και συνέχεια αφού το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες "αγγίζει" και άλλους βουλευτές, σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητου ελέγχου που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα. 

Οι Βρετανοί βουλευτές υποχρεώνονται να επιστρέψουν 1,48 εκατ. ευρώ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο