Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έφτασαν τους 25 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στη Βηρυτό

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν μέχρι αργά το βράδυ τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων. Δυστυχώς, όμως, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε.

25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του κτιρίου, το βράδυ της Κυριακής στη συνοικία Ασραφίγια της Βηρυτού. Οι περισσότεροι ήταν ξένοι εργαζόμενοι στο Λίβανο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), Τζορτζ Κατάνεχ.

Υπάρχουν όμως φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί γιατί πιστεύεται ότι στα συντρίμμια βρίσκονται κι άλλες σοροί παγιδευμένες. Μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα 15χρονο κορίτσι, ένας 73χρονος καθώς και υπήκοοι του Σουδάν, της Αιγύπτου και των Φιλιππίνων που ζούσαν και εργάζονταν στο Λίβανο. Πιστεύεται ότι τη στιγμή της κατάρρευσης, στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Η Γκλάντις Ναΐμ έχασε τον πατέρα και τον αδελφό της από την κατάρρευση του κτιρίου και αναζητεί τα δύο αδέλφια της στα συντρίμμια. Ένας επιζών είπε ότι στην αρχή οι ένοικοι του κτιρίου νόμιζαν πως έγινε σεισμός.

Τα αίτια του δυστυχήματος της Κυριακής δεν είναι ακόμα σαφή. Μια υπόθεση είναι πως οι υπάρχουσες ρωγμές στο κτίριο άνοιξαν από τη βροχόπτωση και λόγω του ότι εκτελούνταν διάφορα έργα σε κοντινή απόσταση.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου συνελήφθη και ανακρίνεται.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία στη Βηρυτό, κατάρρευση κτιρίου με 11 νεκρούς (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε