Κόσμος

Σοϊγκού: Η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική συνεργασία της με το Ιράν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τελευταίο διάστημα οι χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τον όρο «άξονας του κακού», αναφερόμενες στις σχέσεις Ρωσίας, Ιράν και Βόρειας Κορέας. Και φαίνεται πως η Μόσχα βάλθηκε να τις επιβεβαιώσει…

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα, 26/4/2024, πως η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με την Τεχεράνη.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, ο Σοϊγκού έκανε την δήλωση αυτή απευθυνόμενος στον Ιρανό ομόλογο του Καραρέι Αστιανί κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Οι επαφές μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, φέρεται να δήλωσε ο Σοϊγκού.

Άλλωστε είναι «κοινό μυστικό» πως το Ιράν έχει στείλει οπλικά συστήματα – όπως τα drones Shahed – στην Ρωσία, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά εκατοντάδες εναντίον της Ουκρανίας, ενώ η Μόσχα φέρεται να ετοιμάζεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Τεχεράνη.

Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν στη σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ενός οργανισμού ασφαλείας στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Ιράν, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ισπανία υπερασπίζεται τη διαχείριση της κρίσης με τους μετανάστες στη Θέουτα – Παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για μηχανισμό αναστολής ασύλου
Στους 75 ανέρχεται ο προσωρινός αριθμός των νεκρών - Από τους 72.000 μετανάστες που εισήλθαν στη Θέουτα, οι 70.000 έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο, σύμφωνα με τη Μαδρίτη
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Daily Mail: Έλληνας γιατρός στη Βρετανία σε εξάμηνη αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πειθαρχικό συμβούλιο του GMC έκρινε ότι επέδειξε επανειλημμένα ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεότερη συνάδελφό του στο NHS - Εργάζεται πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός