Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Έφυγε” η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας

“Έφυγε” η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας

Η πριγκίπισσα Λίλιαν της Σουηδίας, το ειδύλλιο της οποίας με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Μπέρτιλ, έγινε μία από τις γνωστότερες ιστορίες αγάπης στη χώρα, πέθανε αργά χθες σε ηλικία 97 ετών.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ δήλωσε ότι “έσβησε ένα πολύ αγαπητό και σεβαστό μέλος της βασιλικής οικογένειας”.

Η γεννημένη στην Ουαλία Λίλιαν γνώρισε τον πρίγκιπα Μπέρτιλ στο Λονδίνο κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ωστόσο αντιμετώπισαν αντιδράσεις στη σχέση τους λόγω των υποχρεώσεων του πρίγκιπα στο θρόνο και της κατάστασης της Λίλιαν ως διαζευγμένης κοινής θνητής. Περίμεναν μέχρι το 1976 για να παντρευτούν. Το 2010 ανακοινώθηκε ότι η πριγκίπισσα Λίλιαν πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η Λίλιαν Ντέιβις γεννήθηκε στην πόλη Σουόνζι τον Αύγουστο του 1915 και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο για να ακολουθήσει καριέρα φωτομοντέλου στο χώρο της μόδας. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Ιβαν Κρεγκ όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε τον πρίγκιπα Μπέρτιλ στο Λονδίνο το 1943.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο έρωτάς τους περιγράφεται σαν την ιστορία της Σταχτοπούτας στην πραγματικότητα. Χώρισε από τον βρετανό σύζυγό της δύο χρόνια αργότερα.
Ωστόσο, ο πατέρας του πρίγκιπα Μπέρτιλ, ο βασιλιάς Γουσταύος Αδόλφος Ε’ αρνήθηκε να δώσει την ευχή του στο ζευγάρι για να παντρευτεί.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του πρίγκιπα σκοτώθηκε το 1947 σε αεροπορικό δυστύχημα και ο άλλος αδελφός του είχε επίσης παντρευτεί μια κοινή θνητή, παραιτούμενος του δικαιώματός του στο θρόνο. Ο Μπέρτιλ ήταν επόμενος στη σειρά διαδοχής μέχρι την ενηλικίωση του ανιψιού του, του Κάρολου Γουσταύου που στέφθηκε βασιλιάς το 1973.
Ο βασιλιάς φοβόταν ότι, αν ο πρίγκιπας Μπέρτιλ παντρευόταν μια κοινή θνητή, θα κινδύνευε η επιβίωση της βασιλικής δυναστείας.

Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 30 χρόνια πριν το ζευγάρι παντρευτεί κι ενώ και οι δύο είχαν ξεπεράσει ήδη την ηλικία των 60 ετών. Το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στο σουηδικό λαό. Ο πρίγκιπας Μπέρτιλ πέθανε το 1997 και η Λίλιαν έγραψε αργότερα για τις δυσκολίες του κοινού τους βίου. Δεν απέκτησαν παιδιά, κάτι που ο πρίγκιπας Μπέρτιλ είχε χαρακτηρίσει “λυπηρό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλη εμφάνιση ματαίωσε η Ελισάβετ λόγω προβλημάτων υγείας!

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα η Ελισάβετ

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η βασίλισσα Ελισάβετ! Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση της;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε