Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξευτελιστική τιμωρία σε εργαζόμενους στην Κίνα! Σέρνονταν για εξιλέωση

Εξευτελιστική τιμωρία σε εργαζόμενους στην Κίνα! Σέρνονταν για εξιλέωση

Έχετε παράπονα από το αφεντικό σας; Σας ζητάει υπερωρίες; Αργεί να σας πληρώσει; Είστε τυχεροί, λοιπόν, εάν έχετε μόνο αυτά τα προβλήματα, γιατί λίγο πολύ αντιμετωπίζονται. Γιατί στην Κίνα οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε πολύ σκληρές δοκιμασίες, εάν αποτύχουν των προσδοκιών του αφεντικού τους.

Εάν, λοιπόν, εργαζόσασταν για κάποια κινέζικη εταιρία, και δεν καταφέρνατε να κάνετε τις απαιτούμενες πωλήσεις που σας είχαν ζητηθεί, τότε θα ήσαστε υποχρεωμένοι να συρθείτε στους δρόμους, για ‘εξιλέωση’. Δεν είναι κάποιου είδους πλάκα. Άλλωστε αυτό δείχνουν και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που απεικονίζουν 12 Κινέζους να προχωρούν στα χέρια και τα γόνατα σε κεντρική πλατεία της Κίνας. Με ρούχα εργασίας, πουκάμισα και γραβάτες, έπεσαν στους δρόμους για μία τόσο ταπεινωτική τιμωρία. Δεν ήταν επαίτες, αλλά μεγαλοστελέχη. Κάποιοι έκλαιγαν, ενώ άλλοι τους παρηγορούσαν. Η εταιρία, αδίστακτη, είχε προσλάβει και επόπτη, προκειμένου να διασφαλίσουν πως κανείς εργαζόμενος δεν θα ‘λουφάρει’. Οι εκπρόσωποι του προσωπικού, σε συνέντευξή τους, ανέφεραν πως είχαν αποτύχει να φτάσουν τον στόχο των πωλήσεων της εταιρίας.

 

Οι φωτογραφίες έχουν ανέβει σε Facebook και Twitter και έχουν προκαλέσει τα σχόλια χιλιάδων χρηστών. “Αυτό είναι τόσο απάνθρωπο”, σχολίασε κάποιος, ενώ άλλος είπε , “Ξαφνικά ο μάνατζερ μου μοιάζει τόσο καλός και ευγενικός, μετά από αυτή την είδηση”.

Πράγματι, μήπως να ξανασκεφτούμε τα παράπονα που έχουμε από τους εργοδότες μας;

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε