Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερντογάν: Απασφάλισε και απειλεί… προληπτικά για τυχόν αιχμαλώτους αν δεν εκδοθούν οι “πραξικοπηματίες”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τις χώρες που δεν έχουν εκδώσει στην Τουρκία όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος όπως και με το τάγμα του Γκιουλέν, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, o τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: “Από εδώ στέλνω μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Αν δεν μας βοηθήσετε στην έκδοση να ξέρετε πως αν αύριο πέσει στα χέρια μας κάποιος δικός σας δεν θα μπορείτε να τον πάρετε. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν είναι τοπικό γεγονός. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι ένα διεθνές θέμα. Αν θα κάνουμε κάτι πρέπει να μας επιστρέψετε τους πολίτες μας που θα τους αφαιρέσουμε την υπηκοότητα. Αν το κάνετε καλώς, αν όχι τότε κι εμείς θα σας κάνουμε το ίδιο“.

Hταν η πρώτη ομιλία του Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP από την ημέρα εκλογής του στην προεδρία της χώρας το 2014. Μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, όταν και άλλαξαν κάποιοι όροι του Συντάγματος ο πρόεδρος της χώρας ήταν υπερκομματικός. Τώρα πια ο Ερντογάν είναι πρόεδρος του AKP

Δείτε το βίντεο

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε