Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτσι “εκβιάζει” τους βουλευτές της η Άνγκελα Μέρκελ!

Έτσι “εκβιάζει” τους βουλευτές της η Άνγκελα Μέρκελ!

Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι όσο περισσότεροι βουλευτές καταψηφίσουν το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα (μνημόνιο), τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πλήγμα για το πολιτικό κύρος της καγκελαρίου. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή.

Πολλοί είναι οι συντηρητικοί βουλευτές που αποφεύγουν να πουν δημοσίως τι προτίθενται να ψηφίσουν αύριο, Τετάρτη, στο γερμανικό κοινοβούλιο στην κρίσιμη ψηφοφορία για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή, ένα δημοσίευμα της γεμανικής εφημερίδας, ευρείας κυκλοφορίας, Bild, έρχεται να αποκαλύψει το παρασκήνιο των πιέσεων που δέχονται οι εν δυνάμει “αποστάτες” βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κυρίας Μέρκελ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, ο γενικός γραμματέας του κόμματος της Α. Μέρκελ (CDU) Πέτερ Τάουμπερ, φέρεται να πιέζει αφόρητα τους “αποστάτες” βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, καθώς αρκετοί βουλευτές που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του “όχι” σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα “απειλούνται” με περιθωριοποίηση εντός της ΚΟ, αλλά και αποκλεισμό από τον ορισμό υποψήφιων βουλευτών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Νέοι σε ηλικία βουλευτές και βουλευτές που είναι μέλη του Κοινοβουλίου για πρώτη φορά “εκβιάζονται” και με περικοπή του επιδόματος ενοικίου (περίπου 2.000 ευρώ το μήνα) σε περίπτωση που βρεθούν εκτός κομματικής γραμμής! Η Άνγκελα Μέρκελ και οι συνεργάτες της, φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το “στοίχημα” υπερψήφισης του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε