Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φρένο στις επαφές ανώτατων αξιωματικών με τα ΜΜΕ μετά το “πάθημα” Μακρίσταλ

Φρένο στις επαφές ανώτατων αξιωματικών με τα ΜΜΕ μετά το “πάθημα” Μακρίσταλ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.07.2010 | 09:35
Πρώτη δημοσίευση: 03.07.2010 | 09:35

Αυστηρότεροι κανόνες στις επαφές των ανώτατων στρατιωτικών με τα μέσα ενημέρωσης μετά το "παραπάτημα" του πρώην ανώτατου διοικητή στο Αφγανιστάν στρατηγού Στάνλεϊ Μακρίσταλ, που οδήγησε στην απομάκρυνσή του.

Ο Μακρίσταλ, απεπέμφθη έπειτα από τις δηλώσεις του ιδίου και μελών του επιτελείου του που δημοσιεύθηκαν σε συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τρισέλιδη εγκύκλιος του Πενταγώνου αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί και το πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας θα πρέπει να συμβουλεύονται τον βοηθό υπουργό δημοσίων υποθέσεων για συνεντεύξεις "με πιθανή εθνική και διεθνή σημασία" .

Η διαδικασία της θέσπισης νέων κανόνων στις επαφές στρατιωτικού και μη προσωπικού του Πενταγώνου με τα μέσα ενημέρωσης είχε ξεκινήσει πριν ο στρατηγός ΜαΚρίσταλ κληθεί στην Ουάσινγκτον για να δώσει εξηγήσεις για τις επικριτικές για τον Λευκό Οίκο και τον ειδικό απεσταλμένο του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δηλώσεις του ιδίου και του επιτελείου του στο Rolling Stone.

Ωστόσο, πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσαν στους New York Times ότι το περιστατικό ανανέωσε το ενδιαφέρον του Ρόμπερτ Γκέιτς για τη θέσπιση σαφέστερων κανόνων στις σχέσεις με τον Τύπο, επιμένοντας ωστόσο στην ανάγκη για την ύπαρξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διαφάνειας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο