Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές: “Κηδεία” Σοσιαλδημοκρατών! Απογοήτευση Αμόν: “Στηρίζω Μακρόν”

Γαλλία – Εκλογές: “Κηδεία” Σοσιαλδημοκρατών! Απογοήτευση Αμόν: “Στηρίζω Μακρόν”

Απογοητευμένος από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών εμφανίστηκε ο Μπενουά Αμόν. Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλδημοκρατών αναγνώρισε την ήττα του και κάλεσε τους Γάλλους να νικήσουν το Εθνικό Μέτωπο ψηφίζοντας τον Εμανουέλ Μακρόν.

 

Από το εκλογικό του κέντρο στο Παρίσι, ο Μπενουά Αμόν , αναγνώρισε την ήττα του και κάλεσε τους οπαδούς του να ψηφίσουν Μακρόν «παρότι δεν ανήκει στην αριστερά και δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει αύριο»
Πρόσθεσε ότι με όλες τις δυνάμεις θα πρέπει να νικηθεί το Εθνικό Μέτωπο.

«Η σημερινή ήττα είναι ένα βαθύ τραύμα» αναγνώρισε. «Μετράω την ιστορική τιμωρία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Δεν είναι μόνο μια βαθιά πολιτική ήττα, αλλά και μια ηθική ήττα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την αριστερά. (…) Είμαι περήφανος για την καμπάνια που έκανα δίνοντας τη θέση που αξίζει στην νεολαία της χώρας.

Η αριστερά δεν είναι νεκρή, ξέρω ότι δεν περιμένετε την αναδιοργάνωση του κόμματος με την επανασύνθεση του παλαιού πολιτικού κόσμου μιας 5ης Δημοκρατίας εξουθενωμένης. Περιμένετε μια αναγέννηση που σήμερα είναι οδυνηρή αύριο θα είναι γόνιμη” είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε