Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Γιος ευρωβουλευτή βίαζε κατά συρροήν τον αδελφό του

Ο γάλλος ευρωβουλευτής
Ο γάλλος ευρωβουλευτής

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία και επίσημα δεν έχει μιλήσει ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής.

Ο πρωτότοκος γιος μίας εξέχουσας προσωπικότητας στη γαλλική ακροδεξιά παραπέμφθηκε στο κακουργιοδικείο με την κατηγορία του κατά συρροή βιασμού του μικρότερου αδελφού του στη διάρκεια της εφηβείας του, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές. 

Ο 31 ετών Γκιγιόμ ντε Βιλλιέ, γιός του ευρωβουλευτή Φιλίπ ντε Βιλλιέ-γνωστού στη Γαλλία για τους φιλιππικούς του κατά της ΕΕ-κατηγορείται για τον βιασμό του νεότερου αδελφού του Λοράν 25 ετών. Οι πράξεις φέρεται ότι διαπράχθηκαν «μεταξύ του Ιανουαρίου 1995 και του Δεκεμβρίου 1996». 

Την εποχή εκείνη ο πρωτότοκος ήταν ηλικίας 16 ετών και ο αδελφός του 10. Η δίκη θα διεξαχθεί σε κακουργιοδικείο ανηλίκων, διότι εκείνη την εποχή ο δράστης δεν είχε ενηλικιωθεί. 

Μολονότι η εισαγγελία των Βερσαλλιών είχε κηρύξει άκυρη την υπόθεση, ο ανακριτής έκρινε πως πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση και την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τις πηγές, διέταξε να ασκηθούν κατηγορίες για «βιασμό» κατά του Γκιγιόμ ντε Βιλλιέ. 

Ο Λοράν ντε Βιλλιέ είχε καταθέσει αγωγή το 2006 κατά του αδελφού του. Όμως τον Ιούνιο του 2007, με επιστολή του προς τον ανακριτή, είχε τονίσει πως «δεν επιθυμεί να δοθεί συνέχεια στην αγωγή κατά του αδελφού του», τονίζοντας ότι «επέλεξε την οδό της οικογενειακής συμφιλίωσης».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε πως έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση του ανακριτή εκτιμώντας πως τα κίνητρα που επικαλείται είναι ευκαιριακά, σαν να μην μεσολάβησε μία τετραετία έρευνας της υπόθεσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε