Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ δώρισε 10 εκ. στερλίνες

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ δώρισε 10 εκ. στερλίνες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.08.2010 | 15:32
Πρώτη δημοσίευση: 31.08.2010 | 15:21

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δώρισε 10 εκ. στερλίνες για να ιδρυθεί μια νέα κλινική για τη διεξαγωγή ερευνών για τη σκληρυνση κατά πλάκας, την ασθένεια που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της.

Η κλινική, η οποία θα έχει την έδρα της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, θα πάρει το όνομα της μητέρας της Ρόουλινγκ, της Αν και η συγγραφέας λέει πως ελπίζει ότι θα γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο ερευνών για τις νευρολογικές νόσους.

"Μόλις έγινα 45 ετών, έφτασα στην ηλικία στην οποία η μητέρα μου, η Αν, πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε", αναφέρει η Ρόουλινγκ.

"Ξέρω πως θα προτιμούσε να υπάρχει το όνομά της σ' αυτή την κλινική απ' ό,τι σε οποιοδήποτε άγαλμα, κήπο ή αναμνηστική πλάκα, έτσι αυτή η δωρεά είναι εξ ονόματός της και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που μου έδωσε στη πολύ σύντομη ζωή της".

Η δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η συγγραφέας, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκ. στερλίνες χάρη στην παγκόσμια επιτυχία των επτά βιβλίων της σειράς Χάρι Πότερ. Είναι επίσης η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει από μεμονωμένο πρόσωπο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο