Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ, Παρίσι και Λονδίνο συγχαίρουν τον Μοχάμεντ Μόρσι για τη νίκη του

ΗΠΑ, Παρίσι και Λονδίνο συγχαίρουν τον Μοχάμεντ Μόρσι για τη νίκη του

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχάρησαν απόψε τον νέο πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και κάλεσαν τη χώρα να παραμείνει “ένας πυλώνας της ειρήνης στην περιοχή”.

“Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό ο εκλεγμένος πρόεδρος Μόρσι, αυτήν την ιστορική στιγμή, να λάβει μέτρα για να προωθήσει την εθνική ενότητα, συμβουλευόμενος όλες τις πλευρές για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζέι Κάρνεϊ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε επίσης τον Μόρσι να διασφαλίσει ότι η Αίγυπτος θα παραμείνει “πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας”. Στην ανακοίνωσή του ο Κάρνεϊ επισημαίνει εξάλλου ότι είναι ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα όλων των Αιγύπτιων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των θρησκευτικών μειονοτήτων, όπως των Χριστιανών Κοπτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ συνεχάρη επίσης σήμερα τον Μοχάμεντ Μόρσι για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο και ζήτησε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Αιγυπτίων. “Ο λαός της Αιγύπτου εξέλεξε ένα νέο πρόεδρο. Τους συγχαίρω για το αποτέλεσμα και για την ειρηνική διαδικασία”, έγραψε ο Χέιγκ στο λογαριασμό του στο Twitter. Ο Βρετανός υπουργός κάλεσε τον Μόρσι να προωθήσει “γρήγορα” δημοκρατικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να σεβαστεί “τα δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων, ανδρών και γυναικών.

Από το Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Μόρσι, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Γαλλία είναι “έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του” και εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί η δημοκρατική μετάβαση που ξεκίνησε το 2011 προκειμένου να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος δικαίου που θα εγγυάται τις πολιτικές ελευθερίες όλων των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μοχάμεντ Μόρσι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε