Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός λιτότητας και στο BBC

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το BCC που ανακοίνωσε μέτρα για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Έκλισαν δυο ραδιοσταθμοί, συρρικνώνεται η ιστοσελίδα του.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βρετανίας ανακοίνωσε τα μέτρα υπό το βάρος των επικρίσεων από ορισμένα αντίπαλα μέσα, αλλά και από βουλευτές, που κατηγορούν τη διοίκηση πως σε μία εποχή που τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης μειώνουν τις δαπάνες τους, το BBC έκανε ανοίγματα που δεν ήταν απαραίτητα. 

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν θεωρούνται ως ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Βρετανίας. «Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον. 

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διακοπή λειτουργίας των ραδιοφωνικών δικτύων BBC 6 MUSIC και του δικτύου ASIAN, στο τέλος του 2011.Επίσης όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, από το 2013 θα μειωθεί κατά 25% το κόστος της του BBC-Online. Θα γίνουν επίσης περικοπές στα ποσά που δίνονται για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών συναντήσεων και οι αποστολές στο εξωτερικό. 

Το σχέδιο λιτότητας καταδίκασαν τα συνδικάτα και προειδοποίησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που επιχειρηθούν απολύσεις προσωπικού. Το BBC έχει ετήσιο ποσοστό επιχορήγησης από το βρετανικό κράτος ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε