Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καντάφι: «Θα νικήσω το ΝΑΤΟ» – 10 νεκροί στη Μιζράτα

ΦΩΤΟ REUTERS

«Ας χρησιμοποιήσουν και πυρηνικές βόμβες! Θα ηττηθούν» είναι το μήνυμα του Μουαμάρ Καντάφι προς το ΝΑΤΟ μέσω δηλώσεών του που μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν ένα ένοπλο έθνος εκατομμυρίων”, σημείωσε. “Θα ηττηθούν, η συμμαχία θα ηττηθεί», αναφέρει ο Λίβυος ηγέτης στο ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Άγνωστο παραμένει πότε ηχογραφήθηκε το μήνυμα, αν και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο το απόσπασμα που ακούστηκε ήταν «από τηλεφωνική κλήση του αδελφού ηγέτη στις 17 Ιουνίου».

«Βρισκόμαστε στη χώρα μας και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε και να την υπερασπιστούμε (…). Θα μείνουμε, θα μείνουμε. Αφήστε τους να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πυρηνικές βόμβες», προσέθεσε ο Καντάφι, προτού αναφερθεί στους αντικαθεστωτικούς που επιζητούν την ανατροπή του χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «δειλούς».

Βομβαρδισμός με 10 νεκρούς στη Μιζράτα
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν όταν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ερευνά αν μία από τις αεροπορικές επιθέσεις του στη Λιβύη έπληξε τους εξεγερμένους με αποτέλεσμα να τραυματίσει τουλάχιστον 16 από αυτούς και να καταστρέψει 6 από τα οχήματά τους.

Ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών Φάραγκ αλ Μογράμπι δήλωσε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην Ατζνταμπίγια, 180 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το μεσημέρι στην Τρίπολη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε