Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καταστροφή βιβλικών διαστάσεων στην Αυστραλία από τις πλημμύρες

Καταστροφή βιβλικών διαστάσεων στην Αυστραλία από τις πλημμύρες
Εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί υποδέχτηκαν τον καινούριο χρόνο σε κέντρα υποδοχής αστέγων, καθώς η μισή έκταση της πολιτείας Κουίνσλαντ βρίσκεται στο έλεος των χειρότερων πλημμυρών των τελευταίων 50 χρόνων.
 

Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να φύγουν από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν, ενώ οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο του Ροκχαμπτον και προειδοποίησαν τους κατοίκους της πόλης ότι τα νερά του ποταμού Φιτζρόι θα υπερχειλίσουν και θα κατακλύσουν την περιοχή.
 
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι “πρόκειται για πολύ σοβαρή κατάσταση” και πρόσθεσε ότι η πόλη δεν έχει γνωρίσει χειρότερες πλημμύρες από το 1918. Εκτίμησε δε ότι το αεροδρόμιο και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες μπορεί να παραμείνουν εκτός λειτουργίας για τρεις εβδομάδες.
 
“Από κάθε άποψη πρόκειται για καταστροφή βιβλικών διαστάσεων”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Άντριου Φρέιζερ.
 
Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της πολιτείας 22 πόλεις έχουν πλημμυρίσει και εκτίμησε ότι το κόστος των ζημιών μόνο στα δίκτυα υποδομών και στα δημόσια κτήρια θα ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Μόνο στην πολιτεία του Κουίνσλαντ έχουν πλημμυρίσει έξι ποτάμια και κάλυψαν μία έκταση που είναι περίπου όσο η Γαλλία και η Γερμανία μαζί.
 
Τα νερά έχουν κατακλύσει καλλιέργειες, ορυχεία και κτήρια, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
 
Την ίδια ώρα όμως, στις πολιτείες Βικτόρια και Νότια Αυστραλία, οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν μεγάλες δασικές φωτιές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε