Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Λογοκρισία" στη Google - Κατεβάζει αποτελέσματα που παρουσιάζουν ως "εκδιδόμενη" την πρώην πρώτη κυρία της Γερμανίας

`Λογοκρισία` στη Google - Κατεβάζει αποτελέσματα που παρουσιάζουν ως `εκδιδόμενη` την πρώην πρώτη κυρία της Γερμανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2012 | 17:26
Πρώτη δημοσίευση: 04.11.2012 | 17:25

Αποτελέσματα αναζήτησης στο Google εμφάνιζαν την Μπετίνα Βουλφ, πρώην πρώτη κυρία της Γερμανίας ως "εκδισόμενη" και ως "συνοδό".

Τον Σεπτέμβριο, ο δικηγόρος της Βουλφ προσέφυγε κατά της εταιρείας σε δικαστήριο του Αμβούργου. Έτσι σήεμρα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Google αφαίρεσε οκτώ αποτελέσματα αναζήτησης στην Wikipedia καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου που σχετίζονται με την πρώην Πρώτη Κυρία της Γερμανίας, Μπετίνα Βουλφ.

Η εταιρεία δέχτηκε επικρίσεις στη Γερμανία για ένα δημοσίευμα που προκύπτει με αναζήτηση, το οποίο η Βουλφ υποστηρίζει ότι την δυσφημεί χρησιμοποιώντας λέξεις που συνδέονται με το εμπόριο του σεξ.

Η υπηρεσία της εταιρείας, Google Suggest, η οποία αυτόματα προτείνει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις την ώρα που πληκτρολογείς αυτό που αναζητείς, εμφάνιζε τις λεξεις "εκδιδόμενη" και "συνοδός" όταν κάποιος έγραφε το όνομα "Μπετίνα Βουλφ".

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τα περισσότερα από 3.000 αποτελέσματα αναζήτησης, αφαιρέθηκαν μόνο τα οκτώ που περιείχαν προβλητικές αναφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την Bild, η αγωγή που αφορά την αυτόματη αναζήτηση, θα διαβιβαστεί στα κεντρικά της Google στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της Βουλφ έχουν ζητήσει την αφαίρεση 85 λέξεων-κλειδιών.

Η Μπετίνα Βουλφ, που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, είναι σύζυγος του Κριστιάν Βουλφ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία το Φεβρουάριο ύστερα από καταγγελίες για χρηματισμό από ευκατάστατους φίλους του νωρίτερα στην καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το σκάνδαλο τον έστειλε στο μοναστήρι! – Μόνασε ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

    Διαδώστε αυτό το άρθρο