Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λονδίνο: 45 λεπτά πριν την τραγωδία – Η τελευταία φωτογραφία του ήρωα αστυνομικού

Λονδίνο: 45 λεπτά πριν την τραγωδία – Η τελευταία φωτογραφία του ήρωα αστυνομικού

Η αναμνηστική φωτογραφία με μια τουρίστρια έξω από τη Βουλή μόλις 45 λεπτά πριν μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου από τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του ήρωα αστυνομικού Κιθ Πάλμερ, που προσπάθησε να σταματήσει την εισβολή του 52χρονου Καλίντ Μασούντ στη βρετανική Βουλή.

Τη φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου έβγαλε μαζί με την Αμερικανίδα τουρίστρια Στέισι Μάρτιν, λίγα λεπτά πριν ο 52χρονος δράστης επιχειρήσει, οπλισμένος με δυο μαχαίρια, να εισβάλει στη βρετανική Βουλή.

«Είναι η πρώτη μου φορά στο Λονδίνο και τον είδα με το καπέλο και σκέφτηκα να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του, ενώ φορούσε το καπέλο. Τον πλησίασα, του είπα “σε πειράζει να βγάλω μια φωτογραφία;”. Είπε “κανένα πρόβλημα”, ήταν πολύ ευγενικός» είπε η Μάρτιν στο ABC News.

Δεν ήταν η μοναδική τουρίστρια με την οποία ο 48χρονος αστυνομικός, πατέρας ενός 5χρονου κοριτσιού, έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες. Την Πέμπτη (23.03.2017), μια μέρα μετά το μακελειό, Αυστραλοί τουρίστες ανέβασαν στα social media φωτογραφίες με τον ήρωα αστυνομικό, καθώς πόζαραν μαζί του έξω από τη Βουλή.

Ο 48χρονο αστυνομικός δέχτηκε τρεις μαχαιριές, μια στο κεφάλι, μια στο χέρι και μια στα πλευρά. «Κιθ, σε παρακαλώ, μείνε μαζί μας» του έλεγαν οι συνάδελφοί του με δάκρυα στα μάτια καθώς εκείνοι και ο βουλευτής Τομπάιας Έλγουντ (με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί) προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Αλλά λίγα λεπτά μετά την επίθεση, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ακόμα δυο συλλήψεις

Στο μεταξύ, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δύο νέες “σημαντικές” συλλήψεις τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Λονδίνο. Με τις δυο νέες συλλήψεις, ο συνολικός αριθμών των προσώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτοι για σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα είναι εννέα.

Η μια σύλληψη έγινε στα Γουέστ Μίντλαντς και η άλλη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. “Τώρα έχουμε εννέα άτομα που παραμένουν υπό κράτηση, και μια γυναίκα που αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση”, δήλωσε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι.

Όσον αφορά στον δράστη της επίθεσης, τον Χαλίντ Μασούντ, Βρετανό υπήκοο, οι έρευνες επικεντρώνονται στο αν υπήρχαν κάποιοι που τον κατηύθυναν. “Η έρευνά μας επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινήτρων του, πώς επιχείρησε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες του”, είπε ο Ρόουλι.

“Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη καμιά απόδειξη όσον αφορά περαιτέρω απειλές, καταλαβαίνετε την αποφασιστικότητά μας να μάθουμε εάν ο άνδρας έδρασε εντελώς μόνος του, επηρεασμένος ίσως από την προπαγάνδα των τρομοκρατών, ή αν άλλοι τον ενθάρρυναν, υποστηρίζοντας ή κατευθύνοντάς τον”.

Ο Ρόουλι είπε ότι ο δράστης της επίθεσης προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων συνολικά. Δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τρίτος φέρει τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε