Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαίνεται η βία στην Τουρκία, δυο Κούρδοι αντάρτες νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συνεχίζονται τα αιματηρά επεισόδια στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. Σε επιχείρηση του τουρκικού στρατού έχασαν τη ζωή τους δυο Κούρδοι αντάρτες.

Ύστερα από πληροφορία, επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας οργάνωσε επιδρομή εναντίον σπιτιού στο χωριό Ερζιντσάν. Ακολούθησαν συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δυο μέλη του PKK. Νωρίτερα, δύο στρατιώτες κι ένας χωρικός είχαν σκοτωθεί από κούρδους αντάρτες στην ανατολική Τουρκία.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα, ένας εκπρόσωπος του στρατού εξέφρασε ικανοποίηση για την τουρκο-αμερικανική συνεργασία εναντίον κρησφύγετων του PKK στο Ιράκ. Μη επανδρωμένα αεροπλάνα Predator του αμερικανικού στρατού πετούν 15-16 ώρες καθημερινά πάνω από το βόρειο Ιράκ, υπό τον έλεγχο τουρκικού προσωπικού.

Οι φωτογραφίες που τραβούν σε πραγματικό χρόνο αναλύονται από τον τουρκικό στρατό. Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Τουρκία πληροφορίες για τις κινήσεις του PKK και η τουρκική αεροπορία σφυροκοπά τακτικά τις βάσεις που διατηρεί η ανταρτική κουρδική οργάνωση στα βουνά του Ιράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε