Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Με φορείο ο Μουμπάρακ στο δικαστήριο! φωτο και βίντεο

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου στο δικαστήριο πάνω σε φορείο
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου στο δικαστήριο πάνω σε φορείο

Με βλέμμα απλανές ξαπλωμένος σε ένα φορείο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ μεταφέρθηκε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Κάϊρο όπου θα δικαστεί για το θάνατο διαδηλωτών κατά την πρόσφατη εξέγερση στη χώρα.

Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Ακαδημία της Αστυνομίας, σε προάστειο του Καΐρου και παρουσιάτηκε ακόμα και ξαπλωμένος σε φορείο ενώπιον δικαστή, όπως και οι δυο γιοι του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και έξι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Συνήγοροι του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Άντλι ζήτησαν να κληθεί ως μάρτυρας ο επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος δηλαδή που κυβερνά την Αίγυπτο.

«Ζητούμε να κληθούν όσοι υπηρετούσαν ως μέλη στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, η πρώην κυβέρνηση και πολιτικοί ηγέτες και επίσης ζητούμε να κληθεί ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι (υπουργός Άμυνας του Μουμπάρακ επί δυο 10ετίες) και ο στρατηγός Όμαρ Σουλεϊμάν (πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και αντιπρόεδρος λίγο πριν από την πτώση Μουμπάρακ», είπε ένας από τους δικηγόρους του Άντλι.

Η δίκη διακοπή για λίγα λεπτά όταν ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα πάνω στο τροχήλατο κρεβάτι στο οποίο βρίσκεται, ενώ και οι άλλοι κατηγορούμενοι βγήκαν για λίγο από το κλουβί όπου βρίσκονται στο πλαίσιο της δίκης τους για τις δολοφονίες διαδηλωτών.
Οι γιοί του Αλάα και Γκαμάλ

Ολοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και ότι διέταξαν τις δολοφονίες αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης. Πάνω από 850 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Ο Μουμπάρακ αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου.

Κάγκελα, φορείο και δημόσιος εξευτελισμός για τον επι δεκαετίες ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου

Περίπου 3.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να διατηρήσουν την τάξη έξω από την αστυνομική ακαδημία, όπου θα διεξαχθεί η δίκη για λόγους ασφαλείας.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 600 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τη δίκη.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από τον προεδρία στις 11 Φεβρουαρίου έπειτα από 18 ημέρες διαδηλώσεων στο κέντρο του Καΐρου στην πλατεία Ταχρίρ, κατά τις οποίες περίπου 850 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινάει η δίκη Μουμπάρακ

Αρνείται ο Μουμπάρακ την τροφή – Μόνο νερό και χυμούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε