Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ – Ολάντ στην Place de la Republique (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Μέρκελ – Ολάντ στην Place de la Republique (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Βράδυ Τετάρτης, Place de la Republique, Παρίσι. Τρεις φιγούρες πλησιάζουν το άγαλμα που δεσπόζει στην πλατεία και στη βάση του πολύς κόσμος αφήνει λουλούδια στη μνήμη της τρομοκρατικής επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιοι περαστικοί. Είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε την Τετάρτη (25.11.2015) στο Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Συμπληρώνονται αύριο δυο εβδομάδες από την ημέρα που τζιχαντιστές καμικάζι του ISIS θέρισαν 130 ζωές στο Stade de France, το θέατρο Bataclan, σε καφετέριες και εστιατόρια γύρω από την Place de la Republique.

Όταν την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε το Παρίσι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο Φρανσουά Ολάντ κατέθεσε μαζί του ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων έξω από το Bataclan, όπου περισσότεροι από 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά των τζιχαντιστών. Με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφτηκε την πλατεία που έχει γίνει σύμβολο της μνήμης των θυμάτων της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης που έχει δεχτεί η Γαλλία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως και την ημέρα μετά τις επιθέσεις, η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ ντυμένη στα μαύρα. Σαν να ήθελε κι εκείνη να πενθήσει για τους νεκρούς. Συνοδευόμενοι από τη δήμαρχο του Παρισιού Άν Ινταλγκό, οι δυο ηγέτες έφτασαν στη Republique ενώ είχε νυχτώσει. Κρατούσαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια. Στάθηκαν για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στο μνημείο, άφησαν τα λουλούδια και στάθηκαν βουβοί μπροστά στον πόνο της απώλειας και τη θέληση να μη νικηθούν οι Παριζιάνοι από το φόβο, αυτά που αντιπροσωπεύει πια το μνημείο της Republique.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ PLACE DE LA REPUBLIC


François Hollande et Angela Merkel, place de la… από elysee

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε