Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: Παραδειγματιστείτε από την Ανατολική Γερμανία

Μέρκελ: Παραδειγματιστείτε από την Ανατολική Γερμανία

Οι χώρες που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να διδαχτούν από την Ανατολική Γερμανία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου φαίνεται πως δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Να μάθουν από τις εμπειρίες της Ανατολικής Γερμανίας σχετικά με την οικονομική αναμόρφωση μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ για τις χώρες της Ευρώπης που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους της ευρωζώνης κατά της διάρκεια της ομιλία της σε εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων της γερμανικής περιφέρειας τη Δευτέρα,

Η καγκελάριος της Γερμανίας μεταξύ άλλων τόνισε πως το υπόβαθρο της Ανατολικής Γερμανίας την δίδαξε πως δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πέρα των μεταρρυθμίσεων για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα μιας περιοχής.

«Όταν γίναμε μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μαζικές μεταρρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση της οικονομίας μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Αλλά αυτό ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Ενώ οι ανατολικές περιοχές της Γερμανίας έκτοτε επιλέγονται για ειδικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάφορες επιδοτήσεις, στο τέλος της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης αυτό που μετράει είναι η ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής εταιρείας», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ μαζί με τον Ολάντ αναμένεται να παρουσιάσουν στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μελών της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο grand από της Μέρκελ η υποδοχή στον Ολάντ

Με… φόρα η Μέρκελ για τη νίκη στις εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε