Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μην υψώνετε το μεσαίο δάχτυλο στην Ιταλία - Είναι ποινικό αδίκημα!

Μην υψώνετε το μεσαίο δάχτυλο στην Ιταλία - Είναι ποινικό αδίκημα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.07.2010 | 17:05
Πρώτη δημοσίευση: 13.07.2010 | 16:40

Το να επιδεικνύει κανείς το μεσαίο δάκτυλο στον συνομιλητή του, ισοδυναμεί με εξύβριση και είναι πράξη, που πρέπει να διώκεται ποινικά.

 Αυτό αποφάνθηκε ο ιταλικός Άρειος Πάγος. 

    Ειδικότερα, οι ανώτατοι δικαστικοί άρχοντες της Ιταλίας εξέτασαν την υπόθεση μιας 38χρονης γυναίκας από την πόλη Ντομοντόσσολα, έξω από το Τορίνο, η οποία χώρισε πρόσφατα από τον σύζυγό της. Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις τους, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του διαζυγίου, η κατηγορούμενη προέβη στην «επίμαχη» κίνηση και μάλιστα επιδεικτικά. Ο σύζυγος θεώρησε πως με τον τρόπο αυτό εθίγη η αξιοπρέπειά του και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Αιώνιας Πόλης ήταν ότι «με την πράξη της η κ. Κλάουντια Μ., προσέβαλε την τιμή τού πρώην συντρόφου της». Μάταια προσπάθησε η γυναίκα να υπερασπισθεί τον εαυτό της υποστηρίζοντας ότι «η κίνηση ήταν στιγμιαία και δεν πλαισιώθηκε από κάποιας μορφής φραστική επίθεση».

    Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα πρέπει τώρα να αποζημιώσει τον πρώην σύζυγο (σσ. δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό, που εκδικάσθηκε) και να καλύψει και το σύνολο των δικαστικών δαπανών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook