Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα φύγει απο το ευρώ αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της

Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία θα φύγει απο το ευρώ αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος της
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2013 | 16:18
Πρώτη δημοσίευση: 25.01.2013 | 16:16

Η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα χρέη τους, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ΕΚΤ θα πρέπει "να εγγυηθεί τα κρατικά χρέη όλων των χωρών της ευρωζώνης" ώστε όλα τα μέλη της να πληρώνουν τα ίδια επιτόκια για τα χρέη τους, δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

"Αν αυτό πρόκειται να μην συμβεί, αν η Γερμανία πρόκειται να αντιταχθεί. . . τότε μπορεί να υπάρξει μόνο μία λύση, η οποία δεν είναι αυτό που θέλουμε: έξοδος αυτών των χωρών από το ευρώ. Μου λένε ότι είμαι αντιευρωπαίος, όμως είμαι μόνο ρεαλιστής", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο 76χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος έχει ήδη θητεύσει τρεις φορές στην πρωθυπουργία, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις, όμως μειώνει τη διαφορά του από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, που είναι το φαβορί των εκλογών.

Σε περίπτωση που κερδίσει, λέει ότι δεν θα ηγηθεί και πάλι της κυβέρνησης, αλλά θα γίνει υπουργός Οικονομικών.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις απο το διεθνή χώρο στην κατηγορία του NEWSIT ΚΟΣΜΟΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο