Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νετανιάχου: “Ναι στην επανέναρξη των συνομιλιών”

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποδέχεται τον ισραηλινό πρωθυπουργό στο Παρίσι. Φωτό Reuters

 

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Σύρο πρόεδρο για συνομιλίες δηλώνει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 

Η επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι αναγκαία δηλώνει η Ουάσινγκτον που θέλει άμεσα να ξεκινήσουν.
 
Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι σχετικές δηλώσεις του Νετανιάχου έγιναν στη συνάντησή του, στο Παρίσι, με το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος άσκησε πιέσεις για να επαναληφθούν οι συνομιλίες.
 
«Ο Σαρκοζί έθεσε το θέμα της Συρίας και ο Νετανιάχου απάντησε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ασαντ, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, στη βάση ότι δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις» δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος που συνοδεύει τον Μπ.Νετανιάχου στο Παρίσι.
 
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέπτεται το Παρίσι μετά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με θέμα συζήτησης τις προσπάθειες για την επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.
 
Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, σε δημόσια εμφάνισή του στο Τελ Αβίβ, ανέφερε ότι η χώρα του «οφείλει να μην επισκιάσει τις ενδείξεις για διάθεση ειρήνευσης που έρχονται από τη Δαμασκό».
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ,  αναμένεται στο Παρίσι την Πέμπτη, για συνομιλίες με τον Σαρκοζί, έχει δηλώσει έτοιμος για την επανάληψη των συνομιλιών, παράλληλα με τις ενέργειες που θα βγάλουν τη χώρα του από την απομόνωση της Δύσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε