Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί κατά 11%

Οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί κατά 11%

Οι επιθέσεις των ανταρτών στο Αφγανιστάν αυξήθηκαν κατά 11% τους τελευταίους τρεις μήνες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, που διοικεί το NATO.

Περίπου 3.000 επιθέσεις σημειώθηκαν τον Ιούνιο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος των τελευταίων δύο ετών, την ώρα που το NATO συνεχίζει τις προετοιμασίες για την αποχώρηση των 130.000 ανδρών και γυναικών που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την ISAF, η αύξηση αυτή εξηγείται από την πρόωρη έναρξη της περιόδου των συγκρούσεων, που επιταχύνθηκε από το τέλος της συγκομιδής της οπιοπαπαρούνας, που θεωρείται μια από τις κύριες πηγές προσόδων για τους αντάρτες.

Παρά την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων οι ανθρώπινες απώλειες της συμμαχίας μειώθηκαν, από 282 την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου ως την 30ή Ιουνίου 2011 σε 220 την ίδια περίοδο φέτος, σύμφωνα με τον ιστότοπο icasualties.org.

Περίπου οι μισοί από τους θανάτους αυτούς οφείλονται σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με στοιχεία της ISAF. Χθες Πέμπτη δύο ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός τέτοιου μηχανισμού στο νότιο Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε