Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Όλαντ: Που συμφωνήσαμε και που όχι με τη Μέρκελ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να ρίξει φως στα όσα συζήτησε με την Άγκελα Μέρκελ. Αλλά δεν τα κατάφερε και πολύ καλά…

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν καταλήξει σε μια ευρεία επί της αρχής συμφωνία για τη λήψη μέτρων με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης αλλά δεν έχουν ακόμα διασαφηνίσει τα άμεσα, βραχυπρόθεσμα βήματα για την σταθεροποίηση των πιο εύθραυστων οικονομιών της ευρωζώνης, είπε ο Φρανσουά Ολαντ.

“Υπάρχουν σημεία στα οποία συμφωνούμε για την ανάπτυξη, ευτυχώς η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κινήθηκε προς την κατεύθυνση που ήθελα”, είπε ο Ολάντ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2 πριν επιβιβαστεί στο τρένο για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

“Υπάρχει επίσης μια συμφωνία για το φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά χρειαζόμαστε άλλη μία για τη σταθεροποίηση. Υπάρχουν συνεχιζόμενες συζητήσεις, είναι φυσιολογικό”, δήλωσε ο Ολάντ. “Απαιτείται να δράσουμε για να υποστηρίξουμε τις χώρες οι οποίες το χρειάζονται: την Ισπανία και την Ιταλία”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Liberation: Μήπως είναι πολύ αργά για την Ευρώπη;

Όλη η Ευρώπη “κράζει” τη Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Ολάντ-Μέρκελ: Μια… ωραία ατμόσφαιρα (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε