Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΓΔΜ: Αλλάζει υπουργό Εξωτερικών ο Γκρούεφσκι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι έθεσε εαυτόν εκτός της νέας κυβέρνησης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Οι βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου και τις προσεχείς ημέρες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να υποβάλει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, στην οποία θα μετέχουν το VMRO-DPMNE, που νίκησε στις εκλογές και το DUI, του Αλί Αχμέτι, το οποίο ήρθε πρώτο στις εκλογές μεταξύ των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ.

Στο κυβερνητικό σχήμα, όμως, δε θα μετέχει ο μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μιλόσοσκι, η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση σχετίζεται με προσωπικούς λόγους, καθώς, όπως ανέφερε, επιθυμεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του.

Θα παραμείνει όμως βουλευτής και κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Ο 36χρονος Μιλόσοσκι ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ από το 2006 και για ένα χρονικό διάστημα θεωρείτο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και άνθρωπος με επιρροή στο κόμμα VMRO-DPMNE.

Όπως ανέφερε, η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει εδώ και έξι μήνες τον Ν. Γκρούεφσκι για την πρόθεση του να μην ασκεί πλέον κυβερνητικό αξίωμα.

Ως πιθανοί αντικαταστάτες του στο υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Ζόραν Γιόλεφσκι, του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βάσκο Ναουμόφσκι και του συμβούλου του κ. Γκρούεφσκι για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Αντρέι Λεπάβτσοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέρδισε ο Γκρούεφσκι τις εκλογές αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε