Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πακιστάν: Δυο νεκροί σε επίθεση Ταλιμπάν στο προξενείο των ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS

Δύο περαστικοί έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση με στόχο το αμερικανικό προξενείο στο Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τραυματίσθηκαν δύο Αμερικανοί που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο την ώρα της επίθεσης στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χάιμπερ-Παχτούνχβα, ανακοίνωσαν τοπικοί και Αμερικανοί υπεύθυνοι.

Όπως τόνισε ο τοπικός αξιωματούχος Ζαφάρ Αλί Σαχ, δύο δημότες της πόλης έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 τραυματίσθηκαν.

«Ήταν μία τηλεχειριζόμενη βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί σε ένα Suzuki Alto, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου και εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το προξενικό αυτοκίνητο», τόνισε ο Σαχ.

Η έκρηξη συντάραξε όλη την περιοχή καθώς χρησιμοποιήθηκαν 50 κιλά εκρηκτικών. Τζάμια έσπασαν και πολλοί τοίχοι κτιρίων ράγισαν.

Ο εκπρόσωπος του προξενείου Αλμπέρτο Ροντρίγκες τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως δύο προξενικά αυτοκίνητα βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το κτίριο, όταν ένα από αυτά επλήγη από «μία είδους έκρηξη», προσθέτοντας πως δύο Αμερικανοί που βρίσκονταν στο όχημα τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν άμεσα για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ντουνιά μετέδωσε πως την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, στην πρώτη τους επίθεση κατά αμερικανικού στόχου έπειτα από την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν στις 2 Μαΐου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε