Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλημμύρες και χολέρα στο Νίγηρα: Πάνω απο 160 νεκροί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι πλημμύρες στο Νίγηρα εξαιτίας των ισχυρών βροχών που πλήττουν την περιοχή από τον Ιούλιο προκάλεσαν το θάνατο 81 κατοίκων και έξαρση της χολέρας η οποία ήταν αιτία θανάτου για επίσης 81 ανθρώπους.

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου αναφέρει 527.471 πλημμυροπαθείς και 81 νεκρούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) στη Νιαμέι.

Παράλληλα με τη φυσική καταστροφή, ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα για έξαρση της χολέρας σε πολλές πληγείσες περιοχές, κυρίως στο δυτικό Νίγηρα.

Τουλάχιστον 12 εστίες χολέρας είναι πολύ ενεργές, με 3.854 κρούσματα και 81 θανάτους στην περιοχή του Τιλαμπέρι, στις όχθες του ποταμού Νίγηρα και κοντά στο Μαλί όπως και στην πόλη Τάχουα, διευκρινίζει ο ΟΗΕ.

Χιλιάδες σπίτια, σχολεία, κέντρα ιατρικής περίθαλψης, τζαμιά και σημαντικά αποθέματα τροφίμων καταστράφηκαν από το νερό, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην περιφέρεια όπως στην πρωτεύουσα Νιαμέι, όπου έχει αυξηθεί σημαντικά η στάθμη του ποταμού Νίγηρα, η πλειοψηφία των πληγέντων έχει καταφύγει σε τεμένη, δημόσια κτίρια και κυρίως στα σχολεία.

Η κυβέρνηση αναμένοντας ότι θα χρειαστούν εγκαταστάσεις για τους πληγέντες μετέθεσε για τις 27 Οκτωβρίου την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντί για τις 17 Οκτωβρίου που αρχικά είχε προβλεφτεί.
 
Διαβάστε
Χάος στην Κορατία απο πλημμύρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε