Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκότωσαν μανάδες και παιδιά για να εκδικηθούν τους άνδρες της οικογένειας!

Σκότωσαν μανάδες και παιδιά για να εκδικηθούν τους άνδρες της οικογένειας!

Γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στους οκτώ νεκρούς των τελευταίων ωρών στο Ιράκ, μερικές ώρες πριν η Βαγδάτη φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα στην ομάδα 5+1 και το Ιράν.

Στην Μπακούμπα, 57 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης, μια γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι ανατίναξαν την κατοικία όπου διέμεναν, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η επίθεση στο σπίτι έγινε διότι σε αυτό ζούσε ο Αρκάν Μοχάμεντ, μέλος της Σάχουα, μιας σουνιτικής πολιτοφυλακής η οποία δρα εναντίον της αλ Κάιντα. Τα θύματα είναι η σύζυγός του και δύο κόρες του. Ο ίδιος κι ένα ακόμα από τα παιδιά του τραυματίστηκαν.

Περίπου μια ώρα αργότερα, μια βόμβα εξερράγη σε ένα σπίτι σιιτικής οικογένειας, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή. Σκοτώθηκαν η μητέρα και δύο παιδιά, ενώ ο πατέρας, Μαχντί αλ Τιμίμι, και δύο ακόμα παιδιά τραυματίστηκαν.

Στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ένας άμαχος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά εξερράγη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Στην περιοχή της Κιρκούκ, επίσης στο βορρά, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μια 45λεπτη μάχη με άνδρες που επιτέθηκαν εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού με πολυβόλα και χειροβομβίδες.

Την Δευτέρα, έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις στην Μοσούλη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, περίπου 15.000 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας πρόκειται να αναπτυχθούν στη Βαγδάτη όπου σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η συνάντηση ανάμεσα στους απεσταλμένους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Ομάδας 5+1, δηλαδή των κρατών που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία) και της Γερμανίας.

Η βία έχει μειωθεί στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, αλλά οι επιθέσεις παραμένουν σχεδόν καθημερινές. Τουλάχιστον 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια ένοπλης βίας τον Απρίλιο φέτος, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε