Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σοκ! 15χρονος αποκεφάλισε συμμαθητή του

Ο Lee Manuel Viloria-Paulino
Ο Lee Manuel Viloria-Paulino

Ήταν το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου που ο Lee Manuel Viloria-Paulino βγήκε από το σπίτι και δεν επέστρεψε ποτέ. Εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του, ένας από τους συμμαθητές του συνελήφθη και κατηγορήθηκε για δολοφονία και αποκεφαλισμό του 16χρονου.

Τα κίνητρα για τη φριχτή και βάναυση δολοφονία του και η ακριβής σχέση του 16χρονου Lee Manuel με τον 15χρονο Mathew Borges παραμένουν ασαφή. “Ήταν μια τρομακτική δολοφονία”, υπογράμμισε ο εισαγγελέας Jonathan Blodgett σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο. “Συγκλόνισε την κοινότητα και ήμασταν αποφασισμένοι να εξιχνιάσουμε την υπόθεση”.

Ο Mathew Borges μαχαίρωσε και ακρωτηρίασε τον συμμαθητή του στο Lawrence High School στο Lawrence, στη Μασαχουσέτη, τόσο σοβαρά που η νεκροψία διήρκησε 11 ώρες. Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει γιατί ο Mathew σκότωσε και αποκεφάλισε τον έφηβο, με τον 15χρονο να έχει ομολογήσει.

“Ένας μάρτυρας είπε στους ερευνητές ότι ο Mathew τους είπε ότι έκανε κάτι κακό. Ο Mathew τους είπε μετά ότι μαχαίρωσε ένα παιδί και του έκοψε το κεφάλι”. Μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της με τα πόδια ανακάλυψε το πτώμα του Lee Manuel Viloria-Paulino σε ένα δρόμο κοντά στον ποταμό Merrimack. Το κεφάλι του βρέθηκε περίπου 15 μέτρα μακριά από το σώμα του.

Ο 15χρονος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 10 Ιανουαρίου για την ακροαματική διαδικασία και λόγω της ηλικίας του και της κατηγορίας δολοφονίας θα δικαστεί “αυτόματα” ως ενήλικος. Οι αρχές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τι σχέση είχαν μεταξύ τους οι δύο έφηβοι και αν ήταν φίλοι. Ξέρουν μόνο πως πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Σύμφωνα με την οικογένεια του Lee, ο Mathew είχε πάει σπίτι τους μόνο μια φορά.

Το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου, τη μέρα της εξαφάνισης του Lee Manuel Viloria-Paulino, οι δύο έφηβοι έφυγαν μαζί από το σπίτι και πήγαν στον ποταμό Merrimack. Η οικογένεια του Lee ανέφερε την εξαφάνισή του όταν δεν γύρισε σπίτι. Είναι οργισμένοι με τις αρχές επειδή πίστεψαν ότι το έσκασε και δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον βρουν. “Αν ήταν δικό τους παιδί θα περίμεναν δύο εβδομάδες για να το αναζητήσουν;” είναι το ερώτημα που έθεσε ένας από τους συγγενείς του Lee Manuel Viloria-Paulino, με το αστυνομικό τμήμα Lawrence να μην έχει απαντήσει στις κατηγορίες.

Πηγή: People

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε