Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συρία: 11 νεκρά παιδιά ο σημερινός απολογισμός από τους βομβαρδισμούς

Συρία: 11 νεκρά παιδιά ο σημερινός απολογισμός από τους βομβαρδισμούς

Νέα αεροπορική επιδρομή έγινε σήμερα στη Συρία, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, προκαλώντας το θάνατο πέντε γυναικών και οκτώ παιδιών, ενώ άλλα τρία σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του στρατού.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντελραχμάν, αναφερόμενος στην επιδρομή στην περιοχή Μουανταμιγιάτ αλ-Σαμ , δήώσε ότι τα έξι από τα οκτώ παιδιά που σκοτώθηκαν -ηλικίας από εννιά μηνών ως 14 ετών-ήταν αδέλφια.
 
Άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του στρατού σε μια κοινότητα κοντά στη Δαμασκό, ενώ ένα παιδί έχασε τη ζωή του στο Χαλέπι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο επισήμανε πως περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στους 22 μήνες που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία. Χθες Κυριακή 14 παιδιά σκοτώθηκαν κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.
  
Παράλληλα, το Παρατηρητήριο κατήγγειλε σήμερα πως και οι συριακές χερσαίες δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες διασποράς εναντίον των ανταρτών. Η οργάνωση είχε καταγγείλει πως αυτού του είδους τις βόμβες χρησιμοποιεί και η πολεμική αεροπορία της Συρίας.

“Η Συρία αυξάνει τη χρήση βομβών διασποράς, αγνοώντας την διεθνή καταδίκη”, τόνισε ο Στιβ Γκουζ, επικεφαλής του τμήματος της οργάνωσης για τα όπλα, καλώντας την συριακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τη χρήση των όπλων αυτών που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου.

Στο μεταξύ, τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης πραγματοποίησαν σήμερα νέα επίθεση εναντίον του διεθνούς μεσολαβητή, Λαχντάρ Μπραχίμι, χαρακτηρίζοντάς τον “ηλικιωμένο τουρίστα” και ζητώντας του να εγκαταλείψει την αποστολή του, αν δεν έχει να προτείνει κάποια λύση για τη σύγκρουση στη Συρία.
  
“Ο Λαχντάρ Μπραχίμι μοιάζει με ηλικιωμένο τουρίστα ο οποίος έκανε μια ευχάριστη περιοδεία σε πρωτεύουσες σ’ όλο τον κόσμο”, γράφει η εφημερίδα “Ας-Σάουρα”. Και προσθέτει: “Ουδέποτε κατήγγειλε τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και τις χώρες που τις υποστηρίζουν. Απομακρύνθηκε από την αποστολή του (…) Αν δεν είναι φορέας ενός σχεδίου για μια λύση, θα ήταν καλύτερα να αφήσει ήσυχους τους Σύρους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάληψη των Σύρων ανταρτών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του βορρά

Σφοδρές μάχες στη Συρία – Επιθέσεις σε αεροδρόμια

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε