Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τηλεδιάσκεψη των G7 για την ελληνική κρίση

Τηλεδιάσκεψη των G7 για την ελληνική κρίση
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.05.2010 | 07:59
Πρώτη δημοσίευση: 07.05.2010 | 07:59

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας, Τίμοθι Γκάιτνερ θα συζητήσει τις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας με τους ομολόγους του της Ομάδας των 7 πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών.

 
Η είδηση αυτή ενίσχυσε το Ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, αφού είχε προηγηθεί σημαντική υποχώρηση της ισοτιμίες του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι των άλλων νομισμάτων.
 
Οι υπουργοί Οικονομίας του G7 (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία) θα έχουν τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το ΔΝΤ και την ΕΕ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.
 
Την Κυριακή συνέρχεται το ΔΝΤ για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν για την εκταμίευση του ποσού που θα χορηγήσει στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια Ευρώ.
 
Στο μεταξύ στο Τόκιο, ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας, Ναότο Καν εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επέλθει σταθεροποίηση ως προς τις ισοτιμίες των νομισμάτων, αλλά επανέλαβε ότι οι χώρες του G7 θεωρούν ανεπιθύμητες τις μεγάλες διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων.
 

Διαβάστε επίσης:

Η Ιαπωνία φοβάται την Ελληνική κρίση
Οι γάλλοι είπαν ΝΑΙ στο σχέδιο στήριξης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο