Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τηλεοπτική εκπομπή “ψαρεύει” παιδεραστές στο ίντερνετ

Η Στέφανι τσου Γκούντενµπεργκ παρουσιάστρια της εκπομπής με δύο παιδιά από κέντρο προστασίας.
Σάλος έχει προκαλέσει εκπομπή που εκπομπή που «ψαρεύει» παιδεραστές στο Ιντερνετ. Μάλιστα παρουσιάστρια είναι η σύζυγος του γερµανού υπουργού Αµυνας

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερµανία τηλεοπτικό σόου µε θέµα την παιδεραστία. Η παρουσιάστρια Στέφανι τσου Γκούντενµπεργκ, σύζυγος του γερµανού υπουργού Αµυνας και δισεγγονή του πρώτου καγκελάριου της Γερµανικής Αυτοκρατορίας Οτο φον Μπίσµαρκ, δέχεται πιέσεις να πάρει αποστάσεις από το σόου.
 
Όπως γράφουν σήμερα “Τα Νέα” το σκεπτικό της αµφιλεγόµενης εκποµπής, που όπως ισχυρίζεται η παρουσιάστρια και διαπρεπής δικηγόρος, στόχο έχει την αποκάλυψη επίδοξων παιδεραστών, είναι απλό: µια δηµοσιογράφος παριστάνει τη 13χρονη έφηβη, η οποία συνοµιλεί µέσω Ιντερνετ µε άνδρες που αρέσκονται σε ερωτικές περιπτύξεις µε ανήλικες. Η σκληρή κριτική άρχισε όταν ένας από τους στόχους της εκποµπής εξαφανίστηκε αφού εκτέθηκε στον αέρα ως ύποπτος για παιδεραστία.
 
Ο 61χρονος διευθυντής κέντρου νεότητας είχε συνοµιλήσει µέσω Ιντερνετ µε την «έφηβη» του σόου µία εβδοµάδα πριν από την προβολή της εκποµπής και είχαν κανονίσει να συναντηθούν σ’ ένα εστιατόριο. Μετά την προβολή της εκποµπής όµως ο άνδρας εξαφανίστηκε και η οικογένειά του εκφράζει τώρα φόβους µήπως έβαλε τέλος στη ζωή του.
 
Η 33χρονη Στέφανι τσου Γκούντενµπεργκ, που ηγείται στη Γερµανία της εκστρατείας κατά των παιδεραστών «Αθωότητα σε Κίνδυνο» (Ιnnocence in Danger), απέφυγε να σχολιάσει την εξαφάνιση. Το γεγονός ωστόσο, σηµειώνει η «Γκάρντιαν», παίρνει πολιτικές διαστάσεις, δεδοµένου µάλιστα πως τον τελευταίο καιρό στη γερµανική πρωτεύουσα γίνεται πολύς λόγος για τον ιδιαίτερα προσφιλή στον λαό υπουργό Αµυνας – και σύζυγο της παρουσιάστριας – και την ενδεχόµενη άνοδό του στην καγκελαρία, αν η Ανγκελα Μέρκελ υποστεί ήττα στις περιφερειακές εκλογές της Βάδης – Βυρτεµβέργης τον προσεχή Μάρτιο.
 
Σε παλιότερες δηλώσεις της, η Στέφανι τσου Γκούντενµπεργκ είχε υπερασπιστεί την εκποµπή και την είχε παροµοιάσει µε ταινία τρόµου, υποστηρίζοντας παράλληλα πως αυτό που έχει σηµασία είναι το µήνυµα που περνάει η εκποµπή. «Το RΤL2 (το κανάλι από το οποίο προβάλλεται η εκποµπή) παρακολουθούν κυρίως νέοι γονείς, και αυτούς σκοπεύουµε να ενηµερώσουµε», είχε δηλώσει. Επιπλέον, είχε εκφράσει την αδυναµία της να καταλάβει «την τάση να προστατεύουµε τους δράστες έναντι των θυµάτων».
 
Αντίθετη άποψη έχει η υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία υποστήριξε ότι το σόου παραβιάζει τους νόµους. «Εδώ χρειάζεται ειδική προσοχή και συγκράτηση. Για την επιβολή του νόµου δεν χρειάζεται να κατονοµαστεί ο δράστης ούτε ενδείκνυται η δηµόσια διαπόµπευσή του», επεσήµανε. «Πρέπει να προσέχουµε ώστε να µη δικάζουµε προτού η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνά της. Η δικαιοσύνη είναι πολύτιµη και πρέπει να την προστατεύσουµε», πρόσθεσε.
 
Την ανησυχία της για την εκποµπή εξέφρασε και η Αστυνοµία. Ο διευθυντής του Δικτυακού Εγκλήµατος στη Βαυαρία επεσήµανε ότι το πρόγραµµα προσελκύει τους εκκολαπτόµενους παιδεραστές, γεγονός που ίσως αργότερα δηµιουργήσει προβλήµατα στη στήριξη των κατηγοριών και την καταδίκη τους. Την έντονη αντίδρασή τους έχουν επίσης εκφράσει οµάδες προστασίας των δικαιωµάτων των παιδιών και νοµικοί κύκλοι. Μέχρι στιγµής το σόου έχει αποκαλύψει δύο παιδεραστές· έναν 33χρονο γερµανό στρατιώτη που επιχείρησε να παρασύρει την «έφηβη» σε δάσος και έναν 50χρονο που πήγε να τη συναντήσει σε διαµέρισµα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε