Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το γράμμα του Σαρκοζί στους Γάλλους: Ιστορική η επιλογή της 6ης Μαΐου

Το γράμμα του Σαρκοζί στους Γάλλους: Ιστορική η επιλογή της 6ης Μαΐου

Επιστολή στους Γάλλους, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του, έστειλε ο Νικολά Σαρκοζί, κάνοντας λόγο για ιστορική επιλογή στις επερχόμενες εκλογές.

Οι Γάλλοι καλούνται να κάνουν ιστορική επιλογή για τους ίδιους και τη Γαλλία, αναφέρει ο Σαρκοζί μέσω της επιστολής που «ανέβασε» στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες» ξεκινά το γράμμα του προέδρου προς το λαό, που φέρει τον τίτλο «οι προτάσεις μου για μια Γαλλία δυνατή και δίκαιη».

Η πρώτη αναφορά είναι στην επιλογή ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Η οποία εκτός από ιστορική είναι και δεσμευτική για το μέλλον των πολιτών και τη μοίρα της Γαλλίας.

«Σήμερα πρέπει να συγκρίνετε το πρόγραμμά μου με αυτό του Σοσιαλιστικού κόμματος. Πρέπει να αναρωτηθείτε ποια θα είναι η Γαλλία μέσα σε πέντε χρόνια», γράφει ο Σαρκοζί, διαβεβαιώνοντας ότι το πρόγραμμά του είναι εντελώς αντίθετο από εκείνο του αντιπάλου του, Φρανσουά Ολάντ.

«Προστάτευσα τη Γαλλία και τους Γάλλους στη διάρκεια της κρίσης» λέει ο Γάλλος πρόεδρος και συνεχίζει: «εγώ επιλέγω την εργασία, την αξιοκρατία, την ευθύνη και το κύρος, και όχι…το χρέος…την πολυπολιτισμικότητα» τονίζει ο Σαρκοζί, κάνοντας ακόμη ένα άνοιγμα προς τα δεξιά και συγκεκριμένα προς τους ψηφοφόρους της Μαρίν Λε Πεν.

«Αντίθετα με τον σοσιαλιστή υποψήφιο, είμαι αντίθετος στην ψήφο των αλλοδαπών που δεν θα έλυνε κανένα από τα προβλήματα της ενσωμάτωσης…», λέει και επαναλαμβάνει πως η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ.

«Η δυνατή Γαλλία είναι για ‘σας, η δυνατή Γαλλία είστε εσείς» καταλήγει το γράμμα του Νικολά Σαρκοζί προς τους Γάλλους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζισκάρ Ντ’ Εστεν: Δαγκωτό Σαρκοζί

Όλαντ: Αν εκλεγώ, θα ανακουφίσω τους Έλληνες – Προανήγγειλε μνημόνιο κατά της λιτότητας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε