Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το κύμα της μεγάλης φυγής – 20% περισσότερες σε ένα χρόνο οι αιτήσεις για άσυλο!

ΦΩΤΟ REUTERS

Η νότια Ευρώπη είναι ο πιο συνήθης προορισμός προσφύγων αφού αποτελεί σημαντικό κόμβο για Αφρικανούς και Ασιάτες στην Ευρώπη.

Οι συγκρούσεις που εξακολουθούν να μαίνονται στην Τυνησία, τη Συρία, τη Λιβύη ή το Αφγανιστάν ήταν η αιτία να αυξηθούν κατά 20% σε ένα χρόνο οι αιτήσεις ασύλου προς τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στη νότια Ευρώπη ο αριθμός των προσφύγων που ζήτησαν άσυλο αυξήθηκε κατά 87% φθάνοντας στις 66.800 με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ιταλία και την Τουρκία.

Περίπου 440.000 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο σε ανεπτυγμένες χώρες τον περασμένο χρόνο.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Ιράκ, την Σερβία και το Κόσοβο καθώς και το Πακιστάν.

Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι αιτήσεις ασύλου από Αφγανούς πρόσφυγες αυξήθηκαν κατά 34%, ενώ εκείνες από πακιστανούς κατά 66%.

Το κίνημα της Αραβικής Άνοιξης και οι αναταραχές στην Δυτική Αφρική οδήγησαν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων από την Τυνησία, την Συρία, την Λιβύη και την Ακτή του Ελεφαντοστού να ζητήσει άσυλο σε πλουσιότερες και σταθερότερες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες τα στρατόπεδα για μετανάστες στην Ευρώπη

Στα… χαρακώματα για τα 30 στρατόπεδα μεταναστών – Άρον, άρον ζητούν να φύγουν χιλιάδες μετανάστες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε