Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρόμος από τον “κυνηγό μεταναστών” – Περιπολεί με τεθωρακισμένα την περιοχή του – ΦΩΤΟ

Τρόμος από τον “κυνηγό μεταναστών” – Περιπολεί με τεθωρακισμένα την περιοχή του – ΦΩΤΟ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το κυνήγι μεταναστών που διοργανώνει ανοιχτά ο Dinko Valev στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας. Έχοντας εξοπλιστεί με δύο τεθωρακισμένα οχήματα, οπαδούς και σκυλιά, τρομοκρατεί πρόσφυγες και ζητά κρατική χρηματοδότηση για κάθε άνθρωπο που πιάνει.

Ο αυτοαποκαλούμενος κυνηγός μεταναστών έχει οργανώσει συμμορίες για να περιπολούν και να κυνηγούν μετανάστες στη Βουλγαρία. Ο 29χρονος έχει καταφέρει να αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα για να μπορεί να διασχίζει δύσβατα εδάφη γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Υπερηφανεύεται μάλιστα για το εγχείρημά του, τονίζοντας πως το έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της περιοχής και προσπαθεί να στρατολογήσει ακόμα περισσότερους.

Θεωρεί κάθε παράνομο μετανάστη τζιχαντιστή και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι τρομοκρατουσε τους αιχμαλώτους του. “Θα το περιέγραφα απλά σαν μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να πεις τους αθλητές βίαιους”. Ισχυρίζεται πως έρχονται πολλοί με ποδήλατα και σκυλιά για να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση παράνομων μεταναστών και όταν πιάνουν μετανάστες τους παραδίδουν στην αστυνομία.

Το κυνήγι μεταναστών που διοργανώνει ο Valev κατακρίνεται από την Επιτροπή του Ελσίνκι που ζήτησαν από τους αξιωματούχους να σταματήσουν τις συλλήψεις μεταναστών από τον Dinko, σημειώνοντας πως αυτό που κάνει είναι παράνομο. Οι Επιτροπές του Ελσίνκι είναι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που συμβάλουν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχουν παρουσία σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βουλγαρία.

“Ο Valev παραδέχεται ότι έχει βλάψει αυτούς τους ανθρώπους. Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται άντρες, γυναίκες και παιδιά από τη Συρία. Σε μια περίπτωση τους ανάγκασε να ξαπλώσουν μπρούμυτα για μισή ώρα και επί μισή ώρα τους απειλούσε. Σε άλλη περίπτωση υπερηφανεύεται πως παρακολουθούσε έναν άντρα για λίγο καιρό μέχρι που τελικά τον έπιασε. Κάνει επανειλημμένα προσβλητικά σχόλια για τους πρόσφυγες και είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το σώμα των εθελοντών και να επικεντρωθεί στη σύλληψη περισσότερων προσφύγων. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως θέλει το κράτος να χρηματοδοτήσει αυτό που κάνει και να πληρώσει για κάθε πρόσφυγα που πιάνει”, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ελσίνκι στην Dailymail.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τις ενέργειές τους, κατακρίνοντας την ανυπαρξία του κράτους. “Δεν έχουμε ένα κράτος που να νοιάζεται για τους Βούλγαρους. Είναι καιρός να ενωθούμε. Είμαι περήφανος για αυτό που κάνει ο Dinko”. “O Dinko είναι ήρωας. Χρειαζόμαστε περισσότερους. Φυλακή στα μέλη της Επιτροπής του Ελσίνκι, όχι στον Dinko, προδότες!”, έγραψε άλλος. “Ας προστατέψουμε τον Dinko από τη βουλγαροφοβία και την Επιτροπή του Ελσίνκι” έγραψε άλλος χρήστης του Facebook.

Μιλώντας στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση, ο Dinko Valev είπε ότι άρχισε τις περιπολίες αφότου έπεσε θύμα επίθεσης από μετανάστες και είναι αποφασισμένος να δει να εκδιώχνονται από τη χώρα. “Δεν οργανώνω τίποτα πέρα από το να καλώ ανθρώπους να έρθουν μαζί μου. Θα το περιέγραφα σαν μια απλή αθλητική δραστηριότητα”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε