Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Βαθιά λύπη” για την εκτέλεση του διανοητικά καθυστερημένου θανατοποινίτη

“Βαθιά λύπη” για την εκτέλεση του διανοητικά καθυστερημένου θανατοποινίτη

Η αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον εξέφρασε σήμερα τη “βαθιά της λύπη” για την εκτέλεση στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας του Μάρβιν Γουίλσον, ενός Αφροαμερικανού 54 ετών.

Η Άστον “λυπάται βαθύτατα για την εκτέλεση χθες του Μάρβιν Γουίλσον στην πολιτεία του Τέξας”, αναφέρει ο εκπρόσωπός της σε ανακοίνωσή του. Ο Γουίλσον καταδικάστηκε για φόνο το 1998 και διαγνώστηκε διανοητικά καθυστερημένος.

Η επικεφαλής διπλωμάτης “αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου εγκλήματος και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος. Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι η απώλεια τους μετριάστηκε από το θάνατο του κ. Γουίλσον”, προστίθεται στη δήλωση.

Το κείμενο υπενθυμίζει ότι η ΕΕ αντιτίθεται στη θανατική ποινή σε όλον τον κόσμο και “σε όλες τις περιστάσεις” και επιθυμεί την εφαρμογή ενός μορατόριουμ ως “το πρώτο βήμα για την καθολική κατάργησή της”.

“Με τη θανατική ποινή, κάθε δικαστικό λάθος, από το οποίο κανένα δικαστικό σύστημα δεν είναι ασφαλές, οδηγεί στη μη αναστρέψιμη απώλεια της ανθρώπινης ζωής”, σημειώνει η Άστον.

Πρόκειται για τον 25ο κρατούμενο που εκτελείται φέτος στις ΗΠΑ, οι επτά από αυτούς θανατώθηκαν στην πολιτεία Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα εκτελούν τους θανατοποινίτες με φάρμακο για την ευθανασία ζώων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε