Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόμβα… Frexit από Σαρκοζί! “Δεν αποκλείω δημοψήφισμα για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Νικολά Σαρκοζί πυροδοτεί… βόμβα “Frexit”! O Γάλλος πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για το χρίσμα της Δεξιάς, δηλώνει πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου την υποψηφιότητά του στις προκριματικές εκλογές της Δεξιάς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, σε μηνύματα που ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

“Δεν το αποκλείω αλλά…”

Επιχειρώντας την επάνοδό του στο πολιτικό προσκήνιο αλλά και στην προεδρία της χώρας, ο Σαρκοζί έκανε σήμερα βαρυσήμαντες δηλώσεις σχετικά με το… ευρωπαϊκό μέλλον της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως εφόσον εκλεγεί πρόεδρος δεν αποκλείει την διενέργεια δημοψηφίσματος για την Γαλλική παρουσία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν αποκλείω εξ’ ορισμού το δημοψήφισμα. Ωστόσο η λύση για τα προβλήματα στην Ευρώπη δεν είναι το δημοψήφισμα. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη θέση να φωνάζουμε «δημοψήφισμα»”.

Παρόλο που στην συνέχεια της δήλωσής του… “στρογγυλεύει” τα όσα λέει για το δημοψήφισμα, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι το αναφέρει έστω ως μία πιθανότητα, ειδικά μετά το “σοκ” που προκάλεσε στην Ευρώπη το Brexit.

Εδώ να σημειώσουμε πως νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μαρίν Λεπέν, που επίσης “κατεβαίνει” για πρόεδρος, υποσχέθηκε δημοψήφισμα εάν κερδίσει, ενώ σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που έγινε λίγο μετά το Brexit, το 52% των Γάλλων δήλωνε πως η έξοδος της Βρετανίας είχε αρνητικό αντίκτυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, το 55% δήλωναν πως δεν ήταν έτοιμοι να επαναλάβουν τη… βρετανική έξοδο.

Πηγή: sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε