Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι Τζιχαντιστές κήρυξαν διαδικτυακό πόλεμο και επίσημα! Στέλνουν SMS για προσηλυτισμό – Μηνύματα σε νέους ακόμα και στο Facebook

Οι Τζιχαντιστές κήρυξαν διαδικτυακό πόλεμο και επίσημα! Στέλνουν SMS για προσηλυτισμό – Μηνύματα σε νέους ακόμα και στο Facebook

– Μετανάστες που ζουν στο Μολενμπέκ έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους από άγνωστο αριθμό το βράδυ της Κυριακής
– Τους καλούσε να πολεμήσουν τους Δυτικούς
– Μουσουλμάνοι σε όλο το Βέλγιο έλαβαν παρόμοια μηνύματα μέσω facebook και e-mail
– Οι τζιχαντιστές άρχισαν επιχείρηση… προσηλυτισμού, μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες που κόστιζε τη ζωή σε 35 ανθρώπους

Σοκάρει η αποκάλυψη του Guardian ότι το βράδυ της Κυριακής οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να προσηλυτίσουν νεαρά άτομα στο Ισλαμικό Κράτος, στέλνοντας μηνύματα στα κινητά τους, με αφορμή το μακελειό στις Βρυξέλλες, στις 22 Μαρτίου, που κόστισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, νεαροί άνδρες στο Μολενμπέκ έλαβαν sms που τους καλούσε να “κάνουν τη σωστή επιλογή” και “να πολεμήσουν τους δυτικούς”. Τα μηνύματα στάλθηκαν το βράδυ της Κυριακής από προπληρωμένο λογαριασμό, που δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί, ούτε μπορούσε κάποιος να στείλει κάποιος απάντηση.

Η επιχείρηση… προσηλυτισμού έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο facebook, που έδειχνε νεαρούς Βέλγους μαχητές του ISIS να πανηγυρίζουν για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, στις 22 Μαρτίου. Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα γαλλικά και έλεγε τα εξής: “Αδερφέ μου, γιατί δεν πολεμάς τους Δυτικούς; Κάνε τη σωστή επιλογή στη ζωή σου”.

 

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πώς οι τζιχαντιστές απέκτησαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς, αλλά -όπως πιστεύουν ακτιβιστές- “κατέβασαν” όλες τις επαφές από τους τηλεφωνικούς καταλόγους των νέων μεταναστών και επέλεγαν άνδρες από τη βόρεια Αφρική.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές αναφορές ότι στάλθηκαν παρόμοια μηνύματα μέσω Facebook ή e-mail σε νεαρούς μουσουλμάνους που ζουν στις Βρυξέλλες. Ο ιμάμης Τζαμάλ Ζαριά, τονίζει πως οι γονείς που ζουν στην Βελγο-Μαροκινή κοινότητα φοβούνται όλο και περισσότερο. “Εκτίθενται σε κάτι που μοιάζει με καρκίνο σε στάδιο μετάστασης. Εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Πρέπει να δώσουμε μάχη με το χρόνο και να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα προστατεύσει τα παιδιά στην κοινότητά μας, ώστε να απορρίψουν το μήνυμα του ISIS.

Μητέρα δύο γιων, που πήγαν στη Συρία για να γίνουν μαχητές δήλωσε στον Guardian ότι ο ένας από αυτούς δέχθηκε μπαράζ ενοχλητικών μηνυμάτων πριν φύγει. «Τις τελευταίες 10 ημέρες αυτός που τον στρατολόγησε τον πήρε τηλέφωνο 140 φορές. Αν αυτό δεν είναι παρενόχληση, τότε δεν ξέρω τι είναι», είπε η γυναίκα. Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία αρνήθηκε να παρέμβει μετά από την προειδοποίηση ότι ο γιος της επρόκειτο να φύγει για την Κωνσταντινούπολη.
 

ΠΗΓΗ: GUARDIAN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε