Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υποβάθμιση της BP και από τη Moody’s

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο ένας μετά τον άλλο οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν τη BP, καθώς μετά τους Standard and Poor’s και Fitch ακολούθησε η Moody’s.

Η Moody’s εκτιμά ότι το σύνολο των δαπανών για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας «μάλλον θα είναι πιο αυξημένο απ’ ότι αναμενόταν αρχικά, δεδομένης της έκτασης των ζημιών». Έτσι, υποβάθμισε τη βρετανική εταιρία από το Aa2 στο A2. Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά τη… μαραθώνια κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας από μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Την ίδια στιγμή, μικρή βελτίωση παρουσιάζουν οι εργασίες περισυλλογής του πετρελαίου που μολύνει τον Κόλπο του Μεξικού. Σύμφωνα με τον διοικητή της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Θαν Άλεν, πλέον η BP αντλεί πλέον 25.000 βαρέλια (ήτοι 4 εκατομμύρια λίτρα) πετρελαίου την ημέρα, σε σχέση με τα 15.000 βαρέλια που αντλούσε μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν μάλιστα ελπίδες ότι ο όγκος πετρελαίου που αντλείται καθημερινά θα αυξηθεί στα 28.000 βαρέλια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Επί του παρόντος, από το πετρελαιοπηγή διαρρέουν από 35.000 έως 60.000 βαρέλια (έως και 9,5 εκατομμύρια λίτρα) αργού κάθε μέρα. 

Διαβάστε επίσης 
Στο “εκτελεστικό απόσπασμα” του Κογκρέσου η BP…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε