Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ακούει κάνεις; Περισσότεροι από 5.000 οι νεκροί της Συρίας

ΦΩΤΟ REUTERS

 Η βία συνεχίζεται. Το αίμα ρέει. Η Συρία βυθίζεται το χάος. Αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται. Παιδιά δολοφονούνται. Ο Άσαντ κωφεύει. Το ίδιο και η διεθνής κοινότητα…

 Η καταστολή της εξέγερσης στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε “πιθανότατα περισσότερους” από 5.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την Ύπατη εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, η Πιλάι είπε ότι ο ΟΗΕ έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις 2 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 300 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί από τις συριακές δυνάμεις, εκ των οποίων οι 56 τον Νοέμβριο. Τα σχολεία, είπε, χρησιμοποιούνται ως κέντρα κράτησης.

“Δεν λυπήθηκαν τα παιδιά. Οι κρατικές δυνάμεις αδιαφόρησαν για τα δικαιώματα των παιδιών προσπαθώντας να επιβάλουν σιωπή στους αντιφρονούντες. Το να σκοτώνουν παιδιά χτυπώντας τα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων είναι μια διαδεδομένη πρακτική”, όπως επίσης και “τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση”, υποστήριξε.

“Αξιόπιστες πληροφορίες που συγκέντρωσε το προσωπικό μου δείχνουν μια τάση για συστηματική και διαδεδομένη χρήση βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων”, διαβεβαίωσε η Πιλάι.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, βρήκε τη… λύση για να σταματήσει ο τρόμος στη Συρία! «Να καταδικαστεί» είπε, λες και θα είναι η πρώτη φορά που οι «μεγάλοι» θα μαλώσουν τη Συρία στα λόγια.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε και σοκαρισμένος. Ίσως γιατί ήταν η πρώτη φορά που άκουγε ότι το καθεστώς Άσαντ σκοτώνει παιδιά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4.000 οι νεκροί στη Συρία – Το καθεστώς απαγόρευσε και τη χρήση “έξυπνων τηλεφώνων”

Συνεχίζεται η σφαγή διαδηλωτών στη Συρία – Video μαρτυρίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε