Κόσμος

Συνεχίζεται η σφαγή διαδηλωτών στη Συρία – Video μαρτυρίες

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού σε δύο πόλεις, το Ντέιρ Εζόρ και την αλ-Χούλα, όπως ανέφεραν Σύροι ακτιβιστές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι, είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Εζόρ, μια πόλη της ανατολικής Συρίας που έχει καταληφθεί από το στρατό.

“Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη συνοικία Τζούρα όπου οι δυνάμεις του στρατού και της ασφάλειας άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες”, είπε ο Ριχάουι.

Βίντεο που ανήρτησαν οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο δείχνει πυκνό καπνό να υψώνεται από την πόλη. Ένας άλλος ακτιβιστής, που δεν έδωσε το όνομά του λέγοντας ότι φοβάται αντίποινα, υποστήριξε ότι περίπου 200 άρματα μάχης μπήκαν στην πόλη νωρίς τα ξημερώματα σήμερα.

Βίντεο από την Ντέιρ Εζόρ

Στην περιοχή αλ-Χούλα, κοντά στην πόλη Χομς, έχασαν τη ζωή τους άλλοι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ αλ-Χόμσι, μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Τζαζίρα, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή γιατί συνεχίζεται ο βομβαρδισμός από το στρατό.

Σύμφωνα πάντα με τους ακτιβιστές, είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου οργανώθηκε μεγάλη διαδήλωση τη νύχτα του Σαββάτου.

Πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία είπε ότι δεκάδες οικογένειες από τη Χομς και το Ντέιρ Εζόρ έχουν φτάσει στην περιοχή του Ουάντι Χάλεντ τις τελευταίες 24 ώρες.

Βίντεο από τη Χομς

Οι συγκρούσεις αυτές σημειώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διεξαχθούν “ελεύθερες και δίκαιες” εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα στείλει την Τρίτη στη Δαμασκό τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου ο οποίος θα μεταφέρει “κρίσιμα” μηνύματα στις συριακές αρχές.

“Δείξαμε μεγάλη υπομονή μέχρι τώρα, περιμένοντας να δούμε αν μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό, αν θα ακούσουν αυτά που έχουμε να πούμε”, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν. “Όμως η υπομονή μας εξαντλείται”, πρόσθεσε.

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φρικιαστικά βίντεο με ανθρώπους που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από βασανιστήρια. Το παρακάτω δεν ειναι το χειρότερο: http://www.youtube.com/watch?v=M9AD8TOcAvc

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό