Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δε θα αλλάξει τίποτα στο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο αν νικήσει ο Ολάντ”

“Δε θα αλλάξει τίποτα στο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο αν νικήσει ο Ολάντ”

Στέλεχος του συντηρητικού κόμματος της ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν περιμένει χαλάρωση των όρων του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, ακόμα και αν τις εκλογές στη Γαλλία κερδίσει ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ.

“Το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν πρέπει να χαλαρώσει. Οι εταίροι μας βλέπουν τα πράγματα κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν πιστεύω ότι θα απομακρυνθούν από το σύμφωνο, ακόμα κι αν η Γαλλία αποκτήσει νέο πρόεδρο”, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

Ο Ολάντ, φαβορί του δεύτερου γύρου των εκλογών, έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας.

“‘Οταν ομιλούμε σήμερα για προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Ισπανία, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο. Η καγκελάριος έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι θέλει να χρησιμοποιήσει πιο ευρέως τα υπάρχοντα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ. Δεν θα υπάρξουν νέα δημόσια προγράμματα για την προώθηση της ανάπτυξης, όπως ζητούν οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ή ο Φρανσουά Ολάντ”, τόνισε ο Κάουντερ.

“Αυτά θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν μόνο με τη δημιουργία νέου χρέους. Αυτό θα ήταν ένα κακό μήνυμα για τις αγορές και θα επιδείνωνε την κρίση στην ευρωζώνη”, υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Κάουντερ, τα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τα ποσοστά της οποίας είναι πολύ υψηλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση τη Γερμανία. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την ίδρυση επαγγελματικών λυκείων”.

Από την πλευρά του, ο Φρανκ Βάλτερ-Στάινμάϊερ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, σε δηλώσεις του στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου WAZ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ολάντ, εάν εκλεγεί, “θα συνεργαστεί με τη Γερμανία” και “θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα σενάρια αλλαγής στην Γαλλία – Θα αλλάξουν και την… Ευρώπη;

Γκρο πλαν σε Σαρκοζί και Ολάντ

Οι Γάλλοι υποψήφιοι που πήγαν στο β΄γύρο

Το 50% των Γερμανών θέλει Σαρκοζί – Πάνω απο τους μισούς υποστηρίζουν την πολιτική Μέρκελ

Όλοι οι άνθρωποι των προέδρων – Τα πρόσωπα «κλειδιά» για Ολαντ-Σαρκοζί

Όσο έδαφος κι αν χάνει ο Ολάντ, ο Σαρκοζί δε… βγαίνει – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τι τάζουν Ολάντ και Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε