Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση εναντίον του νέου σομαλού προέδρου

Επίθεση εναντίον του νέου σομαλού προέδρου
Οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο νέος πρόεδρος της Σομαλίας Χάσαν Σέιχ Μοχαμούντ και προειδοποίησαν για νέες επιθέσεις.
 

Οι αντάρτες αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου στο οποίο συναντώνταν ο νέος πρόεδρος της χώρας και ο κενυάτης υπουργός Εξωτερικών.
 
«(Οι αλ Σεμπάμπ) επιτέθηκαν με επιτυχία εναντίον ενός ξενοδοχείου κοντά στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, όπου πραγματοποιούνταν μια σημαντική συνάντηση», αναφέρει η οργάνωση, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.
 
Ο νέος σομαλός πρόεδρος Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ και ο κενυάτης υπουργός Εξωτερικών Σαμ Ονγκέρι δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση.
 
Αντίθετα τρεις στρατιώτες, ένας από την Ουγκάντα και δύο Σομαλοί, έχασαν τη ζωή τους από τη βομβιστική επίθεση, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, την επίθεση εξαπέλυσαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας. Δύο πτώματα που βρέθηκαν έξω από το κτίριο του ξενοδοχείου φέρεται να είναι των καμικάζι, σημείωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε