Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φρίκη στο Μεξικό: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 59 πτώματα – «Όχι άλλο αίμα» ζητούν αγανακτισμένοι πολίτες

ΦΩΤΟ REUTERS

Αντιμέτωπες με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν οι μεξικανικές αρχές στην πολιτεία της Ταμαουλίπας όταν εντόπισαν σειρά από λάκκους με 59 σορούς!

Ο μαζικός τάφος βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου τον περασμένο Αύγουστο μέλη του καρτέλ ναρκωτικών σφαγίασαν 72 μετανάστες, αναφέρει το Aλ Τζαζίρα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα 59 πτώματα που βρέθηκαν στην Ταμαουλίπας να ανήκουν σε επιβάτες λεωφορείου, οι οποίοι απήχθησαν στις 25 Μαρτίου. Οι λάκκοι με τις 59 σορούς εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα στη Λα Χόγια, στην κοινότητα του Σαν Φερνάντο.
Εκατοντάδες πολίτες στην πόλη του Μεξικού ζητούν το τέλος της παράλογης αιματοχυσίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου στις 24 Αυγούστου, σε αγρόκτημα, είχαν βρεθεί τα πτώματα των 72 μεταναστών από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, το Εκουαδόρ και τη Βραζιλία. Όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβολισμό. Οι αρχές κατηγόρησαν τη συμμορία Ζέτας για τη σφαγή.
«Όχι άλλο αίμα" ζήτησαν οι πολίτες της Γκουερναβάκα - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα καρτέλ ναρκωτικών στρατολογούν μετανάστες, κοινούς εγκληματίες και νεαρά άτομα, όπως υποστηρίζουν οι μεξικανικές αρχές. Μέλη των καρτέλ, στήνουν σημεία ελέγχου στους αυτοκινητόδρομους της Ταμαουλίπας και άλλων περιοχών του βόρειου Μεξικού, αρπάζουν τα αυτοκίνητα και πολλές φορές δολοφονούν τους οδηγούς.
"Καλντερόν σταμάτα τον δολοφονικό σου πόλεμο. Καλύτερα να φύγεις" το μήνυμα από το Κανκούν - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική και ξεκίνησαν τις εκκαθαριστές επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι.

Το «αιματηρό κύμα» που πόλεμου κυβέρνησης-καρτέλ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους, σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της βίας, τόσο στην πόλη του Μεξικού, στην Γκουερναβάκα και άλλες πόλεις.
"Θάνατοι που μετράνε"... Η Γκουανταλαχάρα θρηνεί τους δικούς της νεκρούς - ΦΩΤΟ REUTERS
«Όχι άλλο αίμα», «Όχι άλλη βία» ήταν μερικά από τα συνθήματα, με τον κόσμο να κατηγορεί την κυβέρνηση Καλδερόν πως ξεκίνησε έναν παράλογο πόλεμο με τις συμμορίες ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε