Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μέριλ Στριπ πάει και πάλι για Όσκαρ! ΒΙΝΤΕΟ

REUTERS
REUTERS
Η Σιδηρά Κυρία «κρύβει» ένα ακόμη Όσκαρ για τη Μέριλ Στριπ. Θα τα καταφέρει. Εξουθενωτική χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια η κορυφαία αμερικανίδα ηθοποιός.
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 16 φορές μέχρι σήμερα, η Μέριλ Στριπ υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ ενώ κέρδισε ήδη δύο φορές το χρυσό αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Φέτος, η 62χρονη ηθοποιός αναμένεται να προταθεί εκ νέου για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Σιδηρά Κυρία», όπου ενσαρκώνει την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.
 
«Αντιμετώπισα το ρόλο της Σιδηράς Κυρίας σαν να επρόκειτο για τον Βασιλιά Λιρ για κορίτσια» δήλωσε στο BBC η Μέριλ Στριπ, η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η ίδια περιέγραψε τη Σιδηρά Κυρία, στην οποία ενσαρκώνει τη Μάργκαρετ Θάτσερ τόσο στην περίοδο της δόξας της, όσο και σε αυτή της παρακμής σαν μία ηλικιωμένη γυναίκα που αναπολεί τη ζωή της, σαν ένας Λιρ για κορίτσια για να συνδέσει την ιστορία της με την ομώνυμη τραγωδία του Σέξπιρ.
 
Εξουθενωτική, χαρακτήρισε η Στριπ, την προσπάθειά της να ερμηνεύσει αυτή την αντιφατική ιστορική φυσιογνωμία που ακόμη διχάζει την βρετανική κοινή γνώμη.
 
«Και ήταν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν που είχε πει ότι η Θάτσερ έχει το στόμα της Μέριλιν Μονρόε και τα μάτια του Καλιγούλα» θυμίζει η γνωστή ηθοποιός.
 
Ωστόσο, δεν λείπουν και οι αρνητικές κριτικές για την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ.
 
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, στενός συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ όσο βρισκόταν στην εξουσία, Νόρμαν Τέμπιτ σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Daily Telegraph» δηλώνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την Μάργκαρετ που ξέρει, στην γυναίκα που υποδύεται η Μέριλ Στριπ στην οθόνη.
 
Χαρακτηρίζει μάλιστα την ερμηνεία της Στριπ ως «σχεδόν υστερική» και «υπέρ-συναισθηματική», τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σκληρή και αποφασιστική Θάτσερ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας ακόμη συνεργάτης της Θάτσερ ο πρώην σύμβουλός της σε θέματα δημοσιότητας Τιμ Μπελ, απέρριψε το φιλμ, ακόμη κι αν όπως ξεκαθαρίζει δεν την έχει δει.
 
«Δεν με νοιάζει να δώσω υπόσταση σε σκουπίδια» είπε στην εφημερίδα.
 
Μιλώντας στο BBC, η διάσημη ηθοποιός, η οποία πάει για μία ακόμα οσκαρική υποψηφιότητα με την ταινία αυτή, αναφέρει: «Ένιωσα ότι το κάναμε με τον σωστό τρόπο».
 
Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Θάτσερ εμφανίζεται στην ταινία να πάσχει από αμνησία είπε: «Είναι κάτι που δεν νομίζω ότι τη στιγματίζει, αυτή είναι η ζωή, αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν στιγμές που κι εμείς μπορεί να ξεχάσουμε γιατί ανεβήκαμε στον πάνω όροφο».
 
 


 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε