Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη Ρουμανία, μια νεκρή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη Ρουμανία, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ένας άνδρας αγνοείται και εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Στην περιοχή του Κλουζ στα βορειοδυτικά της χώρας η οποία επλήγη περισσότερο, μία 84χρονη στο χωριό Απαχίντα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της, ενώ ένας άνδρας 23 ετών φέρεται να έχει παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά κοντά στο χωριό Μορλάκα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρεθεί ίχνη του.

Δύο επιβάτες ενός αυτοκινήτου διασώθηκαν από την αστυνομία και την πυροσβεστική, ενώ περισσότερα από 300 σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς και πολλές γέφυρες και γεωργικές καλλιέργειες.

Στην γειτονική περιοχή Μπιχόρ 280 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων ενός ποταμού.

Συνολικά τριάντα περιοχές έχουν πληγεί από τις πλημμύρες σε δέκα διαμερίσματα. Οι αρχές θα βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό σε πολλές περιοχές στη βόρεια Ρουμανία, κατάσταση που θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε