Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατήγγειλε σε βίντεο την εισαγγελέα αδελφή του για δολοφονίες!

REUTERS
Ένας άνδρας που είχε απαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο Μεξικό εμφανίστηκε την Δευτέρα σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και ομολόγησε τους δεσμούς του με ένα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών…

Όμως την ίδια ώρα κατηγόρησε και την αδελφή του, πρώην γενική εισαγγελέα, ότι διέταξε δολοφονίες.
 
Ο Μάριο Γκονζάλες απήχθη την Πέμπτη από την πόλη Τσιουάουα, στα σύνορα με το Τέξας, όπου η αδελφή του, Πατρίσια, ήταν γενική εισαγγελέας μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Στο βίντεο εμφανίζεται δεμένος με χειροπέδες ανάμεσα σε πέντε πάνοπλους άνδρες, ντυμένους με στολές παραλλαγής. Απαντώντας σε ερώτηση ενός ατόμου που δεν διακρίνεται στις εικόνες λέει ότι συνδέεται με το καρτέλ Χουάρες, το οποίο ανταγωνίζεται το καρτέλ Σιναλόα για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.
 
Σύμφωνα με τον Γκονζάλες, η αδελφή του είχε αναλάβει να “προστατεύει” την οργάνωση αυτή και η ίδια διέταξε τις δολοφονίες δύο δημοσιογράφων, το 2006 και το 2008. Κατηγόρησε επίσης τον πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας, η θητεία του οποίου έληξε στις αρχές Οκτωβρίου, ότι είχε επαφές με το ίδιο καρτέλ.
 
Η εισαγγελία πάντως ανέφερε ότι δεν διεξάγει καμία έρευνα σε βάρος της Πατρίσια Γκονζάλες η οποία αποχώρησε από τη θέση της αφού αντικαταστάθηκε μετά τις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Ιουλίου. “Δεν μπορούμε να εκφέρουμε αξιόπιστες κρίσεις για τις δηλώσεις που ακούγονται στο βίντεο, δεδομένου του περιβάλλοντος στο οποίο έγιναν”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε